Το παρασκήνιο της παραίτησης Μηταράκη- Οι διακοπές στην Πάτμο εν μέσω πυρκαγιών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η παραίτηση του Νότη Μηταράκη δεν ήταν ακριβώς “κεραυνός εν αιθρία”. Από το πρωί, όταν κυκλοφόρησε η Καθημερινή με το άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα ότι ο Νότης Μηταράκης έκανε μπάνια… ενώ η Ελλάδα όλη καιγόταν, υπήρχε η υποψία ότι ο υπουργός μάλλον δεν μπορεί να σταθεί. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ηδη από την πρώτη στιγμή, στο Μαξίμου υπήρχε μεγάλη γκρίνια για τον Νότη Μηταράκη.

Και αυτό είχε να κάνει με τις γκάφες του στην αρχή της θητείας της παρούσης κυβέρνησης, όταν στις προγραμματικές δηλώσεις έσπευσε να ανακοινώσει ότι καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία- ενώ παραμένει τυπικά σε λειτουργία και θα έχει ρόλο επικουρικό στην αστυνόμευση στα ΑΕΙ- ενώ ανακοίνωνε περιχαρής, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό, ότι θα ιδρύσει έφιππη αστυνομία. Και τα δύο το σύστημα Μαξίμου έσπευσε να τα μαζέψει, αλλά η ζημιά είχε γίνει.

Όταν σήμερα το πρωί οι επιτελείς του Μαξίμου ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για το δημοσίευμα της Καθημερινής, η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Αργότερα επικοινώνησε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νότη Μηταράκη, άκουσε τις δικαιολογίες του υπουργού, δεν πείστηκε και του έδωσε εντολή να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Μηταράκη- Οι διακοπές στην Πάτμο εν μέσω πυρκαγιών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Τι έγραψε η Καθημερινή για τις διακοπές του Νότη Μηταράκη

Η Καθημερινή έγραψε- στη στήλη Θεωρείο- ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εμφανίστηκε την Πέμπτη το πρωί σε μακρινό νησί και ξεκίνησε τα μπάνια. Μάλιστα επιβιβάστηκε και σε σκάφος, όπου έμεινε για αρκετές ώρες. Και το απόγευμα επέστρεψε στην Αθήνα, με τους λουόμενους να αναρωτιούνται αν όντως το άτομο που έβλεπαν ήταν ο ίδιος ο υπουργός.

Το πλήρες κείμενο της είδησης είχε ως εξής:

“Ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος.

Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες, και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…” Οι πληροφορίες λένε ότι οι διακοπές του πρώην πλεόν υπουργού ήταν στην Πάτμο.

Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν, μετά την παραίτηση Μηταράκη- που για τυπικούς λόγους αποδίδεται σε πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού αλλά στην πραγματικότητα του ζητήθηκε-, ότι δεν είναι δυνατόν όταν όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν τις φωτιές, κάποιοι να λείπουν…Σημείωναν επίσης ότι ο πρωθυπουργός δεν θα περιμένει κανέναν ανασχηματισμό για να λάβει μέτρα εναντίον κάποιου κυβερνητικού στελέχους που παραβιάζει τις οδηγίες, ενώ θύμιζαν ότι ήδη από το βράδυ της επανεκλογής του στις 25 Μαΐου 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει, ότι συμπεριφορές που προκαλούν τους πολίτες, δεν θα γίνονται ανεκτές και πως μοναδικός στόχος είναι η σκληρή δουλειά και η τήρηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι και οι επιτελείς της Αστυνομίας είχαν παράπονα με τον κ. Μηταράκη, καθώς φαινόταν να είναι εκτός κλίματος στην Κατεχάκη και έδιναν το παράδειγμα συσκέψεων που είχε κάνει για υποθέσεις που δεν είχαν επικαιρότητα, ενώ όλο το Σώμα έπρεπε να είναι σε επιφυλακή για τις φωτιές.

Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Στην θέση του Γιάννη Οικονόμου πάει ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author