Νέο χτύπημα της Όλγας Κεφαλογιάννη κατά της κυβέρνησης για τις προαγωγές στον Άρειο Πάγο

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τάσσεται για δεύτερη φορά κατά κυβερνητικών χειρισμών μέσα σε λίγες ημέρες, αυτήν την φορά με αφορμή τον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει σε ανάρτησή της στο προσωπικό λογαριασμό στης στο Twitter:

«Η ελληνική πολιτεία πρέπει να θωρακίζεται και να προστατεύεται απέναντι σε κάθε είδους μισαλλοδοξία και διακρίσεις. Είναι βασική προϋπόθεση προάσπισης της Δημοκρατίας και των θεσμών».

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για την προαγωγή δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου

«Την ώρα που το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων επιβεβαιώνει την καθεστωτική, στα όρια του παρακράτους, λειτουργία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζονται χωρίς ντροπή και προσχήματα οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου και εν τέλει η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Λίγες μόλις μέρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, η κυβέρνηση επέλεξε να προάγει σε θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τα 5 από τα 7 μέλη της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου», σημειώνει, καταγγέλλοντας παράλληλα πως «μεταξύ αυτών των 5 μάλιστα προήχθη και δικαστής γνωστή για τις αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις της, όπως καταγγέλλει και το ΚΙΣ».

«Το κύρος των θεσμών είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τη Νέα Δημοκρατία και την υπό κατάρρευση κυβέρνησή της. Το μόνο που την ενδιαφέρει -μάταια γιατί είναι αναντιστρεπτή- είναι να γλιτώσει την κατάρρευση μέσα από μεθοδεύσεις που υπονομεύουν το κράτος δικαίου», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Άρειος Πάγος: Αντιδράσεις από την ισραηλίτικη κοινότητα για τον διορισμό Παγουτέλη

Την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδος προκάλεσε ο διορισμός της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει το ΚΙΣΕ σε ανακοίνωσή του «ενημερωθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2022, επικυρώθηκε η εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τον διορισμό της κας Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου».

Το ΚΙΣΕ αναφέρει ότι η «κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη».

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διατυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που «δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας».

Το ΚΙΣΕ αναφέρει ότι είναι βέβαιο ότι η «Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού».

ieidiseis.gr

About Post Author