Τουρισμός στην Ελλάδα έως μέσα Νοεμβρίου ή και Χριστούγεννα

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI ανακοίνωσε σήμερα πως διαπιστώνει μια αλλαγή στην τουριστική σεζόν, η οποία αρχίζει πλέον νωρίτερα την άνοιξη και τελειώνει το φθινόπωρο, καθώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις συνήθειες των τουριστών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του TUI Σεμπάστιαν Έμπελ έκανε τα σχόλια αυτά ενώ το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη τη νότια Ευρώπη και αφού ανακοίνωσε πως ο TUI ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με κόστη ύψους μέχρι 25 εκατ. ευρώ εξαιτίας των πυρκαγιών στη Ρόδο.

Η εμπειρία αυτή έκανε την εταιρεία να εξετάσει το ενδεχόμενο να εισαγάγει ασφαλιστική κάλυψη των πελατών της που ταξιδεύουν σε προορισμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από φαινόμενα που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, όπως οι πυρκαγιές, δήλωσε ο Έμπελ στη διάρκεια τηλεφωνικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Παράταση σεζόν, νέοι προορισμοί

Ωστόσο η κλιματική αλλαγή μπορεί να έχει και οφέλη για τον ταξιδιωτικό όμιλο, παρατείνοντας την τουριστική σεζόν και ανοίγοντας νέους προορισμούς.

«Θα πηγαίνουμε στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και ρώτησα τους συναδέλφους μου μήπως θα πρέπει να ανοίξουμε τον προορισμό αυτό μέχρι το τέλος της χρονιάς, μέχρι τα Χριστούγεννα ή και μετά από αυτά», δήλωσε ο Έμπελ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα δοθεί έμφαση σε νέους προορισμούς στις σκανδιναβικές χώρες, τις ακτές του Βελγίου και της Πολωνίας και άλλες, καθώς οι τουρίστες αναζητούν πιο δροσερές κλιματικές συνθήκες.

«Αυτό μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Επιστροφή στα κέρδη χωρίς κρατική στήριξη

Η πολύ υψηλή ζήτηση για ταξίδια διακοπών φέρνει τον όμιλο TUI για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, σε κερδοφορία για το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Όλοι οι τομείς παρουσίασαν θετική λειτουργική απόδοση και συνέβαλαν στη βελτίωση των κερδών. Ο τομέας «Ξενοδοχεία και Resorts» ανέφερε υποκείμενα κέρδη πάνω από τα προ κρίσης επίπεδα για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Με συνεχείς ισχυρές κρατήσεις, ο Όμιλος επιβεβαιώνει την προσδοκία του για σημαντικά υψηλότερο υποκείμενο EBIT για ολόκληρο το έτος 2023.

Πρόκειται για τα πρώτα τριμηνιαία αποτελέσματα από τον Όμιλο από την έναρξη της πανδημίας που δεν περιλαμβάνει πλέον κρατική χρηματοδότηση. Η κρατική ενίσχυση αποπληρώθηκε πλήρως κατά την περίοδο αναφοράς. Ο Όμιλος μείωσε επίσης σημαντικά τον καθαρό δανεισμό κατά 1,1 δισ. ευρώ, σε 2,2 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2023.

ellada.press

About Post Author