Υπογραφές για την κατάργηση τουριστικών αμαξών με άλογα στην Ελλάδα

Συγκέντρωση υπογραφών έχει ξεκινήσει μέσω την πλατφόρμας avaaz με αίτημα την απαγόρευση της χρήσης αμαξών που σέρνονται από άλογα, ενώ αφορμή στάθηκε το περιστατικό που έγινε πριν λίγες μέρες με ένα άλογο να πεθαίνει από τον καύσων και την υπερεξάντληση.

Η είδηση του θανάτου του πανέμορφου ζώου «χτύπησε» το καμπανάκι για τις συνθήκες που εργάζονται τα πάρα πολλά ιπποειδή, ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση και για το αν αυτές οι βόλτες των τουριστών είναι τόσο αναγκαίες και αν αξίζει τα ζώα να ταλαιπωρούνται σε τέτοιο βαθμό για μια στιγμή καλοπέρασης των επισκεπτών.

Παραλήπτες του ψηφίσματος είναι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στις αρμοδιότητες του οποίου συμπεριλαμβάνεται και η προστασία των ζώων.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο του ψηφίσματος «το να αναγκάζεις τα άλογα να τραβούν τις υπερμεγέθεις άμαξες, δεν πλησιάζει καν το ρομαντικό… Είναι ωμά εγκληματικό. Υπάρχουν περιπτώσεις αλόγων που έχουν πέσει ακόμη και νεκρά, μετά από πολλές ώρες δουλειάς στον καύσωνα, στην υγρασία και στο καυσαέριο. Τα άλογα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε απροσδόκητους ήχους και ξαφνικούς θορύβους» και ως εκ τούτου «ζητούμε την άμεση απαγόρευση σε όλη την ελληνική επικράτεια αμαξών και άλλων οχημάτων που σέρνονται από αθώα πλάσματα».

Το ψήφισμα φέρει την υπογραφή του Πανελλαδικού Κινήματος κατά της κακοποίησης των ζώων.

About Post Author