Οχι στο ψυγείο! Οι ντομάτες πάντα έξω, προειδοποιεί ειδικός μαγεικής

Μπορεί να φαίνεται κοινή λογική να αποθηκεύετε τις ντομάτες στο ψυγείο, αλλά αυτό μπορεί να είναι το χειρότερο μέρος για να τις διατηρήσετε φρέσκες, εάν δεν γνωρίζετε τη σωστή μέθοδο αποθήκευσης. Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τις ντομάτες είναι ένα σημείο που οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν.

Πιστεύετε ότι το ψυγείο είναι το καλύτερο μέρος για να φυλάξετε τις ντομάτες σας; Η ειδικός μαγειρικής Laura Fuentes, ιδρύτρια του μαγειρικού σόου Momables, προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι λάθος να αποθηκεύετε τις ντομάτες στο ψυγείο εξηγώντας τους λόγους.

Ο τρόπος που πρέπει να αποθηκεύονται οι ντομάτες εξαρτάται από το αν είναι ώριμες ή όχι. Οι πράσινες, άγουρες ντομάτες δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο γιατί η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση τους και να εμποδίσει την ωρίμανσή τους.

Διατηρήστε τις ντομάτες σας φρέσκες για περισσότερο ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές:

  • Άγουρες ντομάτες: Αφήστε τις πράσινες ντομάτες στον πάγκο της κουζίνας σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από την κουζίνα και το άμεσο ηλιακό φως. Η θερμότητα από την κουζίνα μπορεί να επιταχύνει την ωρίμανση και να κάνει τις ντομάτες σας να μαλακώσουν γρήγορα.
  • Ώριμες ντομάτες: Μόλις οι ντομάτες κοκκινίσουν και ωριμάσουν εντελώς, τότε μπορείτε να τις μεταφέρετε στο ψυγείο για να τις διατηρήσετε φρέσκες για λίγο περισσότερο. Σύμφωνα με την Laura, οι ώριμες ντομάτες διατηρούνται στον πάγκο για περίπου δύο ημέρες, ενώ στο ψυγείο μπορούν να κρατήσουν περισσότερο.
  • Πλύνετε τις ντομάτες μόνο πριν τις κόψετε και όχι όταν τις αγοράζετε. Το πλύσιμο πριν την αποθήκευση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αλλοίωσης.

Η Laura Fuentes λέει ότι ο «καλύτερος» τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκες τις πράσινες ντομάτες είναι να τις αφήσετε σε ένα «δροσερό ξηρό μέρος» μακριά από τη ζέστη και το φως του ήλιου. «Σας συνιστώ να αποθηκεύετε τις ντομάτες σας σε ένα πιάτο όσο πιο μακριά γίνεται από τον φούρνο σας. Καθώς μαγειρεύετε όλη την εβδομάδα, θα εκπέμπει θερμότητα και θα κάνει τις ντομάτες σας να ωριμάσουν πολύ γρήγορα», αναφέρει η ειδικός.

«Επίσης καλό είναι να τοποθετήσετε τις ντομάτες μακριά από το φως του ήλιου ή οποιοδήποτε παράθυρο, εκτός κι αν προσπαθείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης». Για να έχετε την καλύτερη γεύση, υφή και συνολική ποιότητα της πράσινης ντομάτας, αφήστε τις να ωριμάσουν φυσικά μακριά από το φως του ήλιου. Αν θέλετε να ωριμάσουν γρήγορα, βάλτε πράσινες ντομάτες σε ένα περβάζι.

Μόλις οι ντομάτες είναι κόκκινες και πλήρως ώριμες, θα πρέπει να τις φάτε ή να τις μεταφέρετε στο ψυγείο για να τις βοηθήσετε να παραμείνουν φρέσκες για λίγο περισσότερο.

Η Laura εξήγησε: «Οι φρέσκες ώριμες ντομάτες θα διαρκέσουν 1 έως 2 ημέρες και όταν ωριμάσουν θα τις καταναλώσετε. Εάν είναι πράσινες, θα διαρκέσουν περίπου 4 έως 5 ημέρες στον πάγκο».
«Αυτό που προτείνω είναι να μην πλένετε τις ντομάτες σας όταν επιστρέφετε σπίτι από την αγορά. Απλώς τις πλύνετε τις αμέσως πριν τις κόψετε σε φέτες», προτείνει η ειδικός.

About Post Author