Πέθανε η ηθοποιός Βούλα Χαριλάου

Έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες. σε ηλικία 90 ετών. η Βούλα Χαριλάου, ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου με την είδηση του θανάτου της να κάνει γνωστή μέσα από το προφίλ του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Έφυγε αυτό το κρυστάλλινο υπέροχο πλάσμα που ευτυχώς γνώρισα κι αγαπηθήκαμε, η Βούλα Χαριλάου… Δεν μας ειδοποίησε κανείς εδώ και δύο εβδομάδες… Η Βούλα, η Βίβιαν Λη της Ελλάδας όπως χαρακτηριστικά την έλεγαν, ζούσε με τις αναμνήσεις της και θαύμαζε όλους τους νέους που τους παρακολουθούσε μόνο από την τηλεόραση… Είχε μια υπέροχη φωνή, ένα ευαίσθητο πλάσμα που αγάπησε κι αγαπήθηκε πολύ…Θα την έχω πάντα στην καρδιά μου» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Μάλιστα, στην ανάρτησή του κοινοποίησε ανάρτηση της σελίδας του Facebook «Σκηνής Απόντες» αφιερωμένης στους Έλληνες Πρωταγωνιστές όπου αναφέρονται περισσότερα στοιχεία για τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της Βούλας Χαριλάου, η οποία έπαιξε μόλις σε έντεκα κινηματογραφικές ταινίες από το 1956 έως το 1965: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη για ένα χρόνο, πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο.

Βούλα Χαριλάου. Η …τρομακτική Άννα στον «Εφιάλτη», μάς κέρδισε για πάντα -  Cat Is Art

Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Το 1961 στην ταινία «Εφιάλτης», στο καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ noir τρόμου βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου, η Βούλα Χαριλάου στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Άννας Μαργκό είχε παίξει μακράν τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής τέχνης. Η ταινία «Εφιάλτης» θεωρείται από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

Θύμιος τάκανε θάλασσα (Ο)
  • Αδίστακτοι (1965) 
  • Μάνα κάνε κουράγιο (1962)
  • Ήρθες αργά (1961)
  • Χωρίς μητέρα (1961)
  • Εφιάλτης (1961)
  • Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω (1960)
  • Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) 
  • Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) 
  • Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) 
  • 4 νύφες 1 γαμπρός (1958) 
  • Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
  • Χωρίς μητέρα (1961)