Θάλεια Ματίκα μετά την κατάθεση στη δίκη Φιλιππίδη: «Για μένα ο κύκλος αυτός της δημοσιότητας έκλεισε»

Ένα από τα πρόσωπα που κατέθεσαν στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη είναι η Θάλεια Ματίκα.

Η ηθοποιός και κουμπάρα του Πέτρου Φιλιππίδη λίγες ώρες μετά την κατάθεσή της στη δίκη, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» και αναφέρθηκε σε όσα διαδραματίστηκαν.

Όπως δήλωσε, εφόσον τελείωσε και η κατάθεσή της, η ίδια δεν θέλει να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, αλλά θα περιμένει τη Δικαιοσύνη να βγάλει μια απόφαση.

«Ό,τι είχα να πω για αυτή την υπόθεση, το είπα. Και για μένα ο κύκλος αυτός της δημοσιότητας έκλεισε. Δεν πρόκειται να τοποθετηθώ ποτέ ξανά δημόσια. Θα περιμένω όπως όλοι μας την ελληνική δικαιοσύνη. Θα είμαι κι εγώ θεατής της δίκης όπως όλοι μας και θα περιμένω», δήλωσε.

Η κ. Ματίκα κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει προκειμένου να αποσαφηνίσει ζητήματα που ανέκυψαν σχετικά με τα όσα υποστηρίζει στην καταγγελία της η πρώτη γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η μάρτυρας, αφού εξήγησε ότι συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη στον «Μπακαλογατο» και ότι την πρώτη καταγγέλλουσα την γνώρισα ως κόρη ηθοποιού που ερχόταν στο καμαρίνι, είπε πως δεν είχε καμία απολύτως σχέση μαζί της.

Η έδρα έθεσε στη κ. Ματίκα σειρά ερωτήσεων:

Πρόεδρος: Τι σχέση είχατε με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Δεν είχα καμία απολύτως σχέση. Ήταν κόρη της συναδέλφου μου.

Πρόεδρος: Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό σε μια βάπτιση…

Μάρτυρας: Δεν τη θυμάμαι καθόλου. Μου τη θύμισε ένας συνάδελφος.

Πρόεδρος: Θυμάστε να συνέβη κάποιο περιστατικό; Να είχατε στιχομυθία με την πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όχι. Ήταν ένα κορίτσι που ήξερα ελάχιστα.

Πρόεδρος: Είπατε κάτι στην πρώτη καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Αυτά που διάβασα στον Τύπο ότι «είναι ερωτευμένη μαζί του» δεν τα είπα ποτέ. Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο για μια γυναίκα, γιατί καμία γυναίκα δε μου εξομολογήθηκε κάτι τέτοιο και δεν ήταν αυτή η φύση της σχέσης μας.

Πρόεδρος: Είπε και η πρώτη καταγγέλλουσα ότι την είδατε να κλαίει στην τουαλέτα και τη ρωτήσατε αν φταίει ο Πέτρος ….

Μάρτυρας: Δεν έχει συμβεί αυτό. Αποκλείεται να ρωτούσα κάτι τέτοιο γιατί δεν είχα ιδέα αν είχαν κάποιου είδους σχέση.

Συνεχίζοντας η κ. Ματίκα είπε στην κατάθεσή της για την πρώτη καταγγέλλουσα: «Ήταν απλώς η κόρη μιας συναδέλφου. Και μάλιστα μια πολύ μικρότερή μου. Δε θυμάμαι τι έκανε, αν σπούδαζε, δεν μπορώ να θυμηθώ. Με τη μητέρα της είχαμε τυπικές, αλλά πολύ καλές επαφές. Φαινόταν να έχει καλή σχέση η μητέρα με την κόρη. Θυμάμαι ότι την μεγάλωνε και μόνη της».

Αναφερόμενη στα όσα υποστηρίζει η Ελπίδα Νίνου, σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, η μάρτυρας είπε: «Δε θα πήγαινα ποτέ στη γυναίκα του εργοδότη μου να μιλήσω έτσι για το παιδί ενός συναδέλφου. Εσείς δε με γνωρίζετε ή ίσως γνωρίζετε το όνομα μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος αποτραβηγμένος από το χώρο μου, ασχολούμαι μόνο με την τέχνη μου, τον άντρα μου και τα δυο μου παιδιά».

Πολιτική αγωγή: Ο λόγος που χώρισαν οι δρόμοι σας;

Μάρτυρας: Δε θα αναφερθώ σε αυτό. Όταν συναντιέσαι με ανθρώπους στη δουλειά είναι και άνθρωποι που συναναστρέφεσαι κοινωνικά. Οι λόγοι που χώρισαν οι δρόμοι μας ήταν καθαρά επαγγελματικοί.

Πολιτική αγωγή: Στο ΣΕΗ είχατε καταθέσει για την Πηνελόπη Αναστασοπούλου;

Μάρτυρας: Ναι. Έχουμε μεγαλώσει από 4-5 χρόνων στην ίδια γειτονιά. Είναι πολύ καλές γνωστές. Εγώ ξεκίνησα στο θέατρο τέχνης πιο νωρίς, εκείνη το αποφάσισε αργότερα. Ήθελα αν μπορώ να βοηθώ κάπου. Με πήρε τηλέφωνο η Πηνελόπη ότι την πήρε ο Φιλιππιδης για μια παράσταση και με ρώτησε πως είναι τα πράγματα γιατί υπήρχε περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Της είπα «πήγαινε είναι μια χαρά εδώ τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μη χάσεις τη δουλειά».

Πηγή:protothema.gr/

About Post Author