Υπόθεση Πάτρας: Σοκάρει η τελευταία αποκάλυψη σχετικά με το πανάκι της Ίριδας

Αναφορικά με την αποκάλυψη της Αγγελικής Νικολούλη στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για το πανάκι της Ίριδας και το πνευμονικό υγρό που βρέθηκε μίλησαν ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης και ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!».

Ο ιατροδικαστής εξήγησε αρχικά πως το υλικό που προκύπτει από το πνευμονικό οίδημα είναι ένα μείγμα αίματος με ορούς. «Το πνευμονικό οίδημα μπορεί να εμφανιστεί στον ασφυκτικό θάνατο, για να υπάρχει αυτό το υλικό στο πανάκι πρέπει να έχει μπει μέσα στην στοματική κοιλότητα» συμπλήρωσε.

Σημείωσε πως τα εν λόγω στοιχεία υπήρχαν εξ’ αρχής, ωστόσο, υπήρχαν και ορισμένα ιστοπαθολογικά ευρήματα που λειτούργησαν ως ένα τείχος στη διάγνωση. «Ήταν δύσκολο να παρακαμφθούν και να πάμε στην ασφυξία από την πρώτη στιγμή» προσέθεσε ο ιατροδικαστής.

Σε ό,τι αφορά τις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας, που βγήκαν «καθαρές» από κεταμίνη, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως το δείγμα αίματος δίνει πληροφορίες για μικρό χρονικό διάστημα και αυτό εξαρτάται από την ουσία, η οποία έχει χορηγηθεί στον οργανισμό.

«Συνεπώς το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα πρέπει να διερευνηθεί και να ερμηνευθεί με μεγάλη προσοχή γιατί συνδυάζεται με κάποια επεισόδια επιληψίας, σπασμών. Πρέπει να ξέρουμε πότε έγιναν αυτά τα επεισόδια και μετά από πόση ώρα λήφθηκε το αίμα» εξήγησε ο ιατροδικαστής.

Σχετικά με την κατάθεση γιατρού που αναφέρει ότι οι αμυχές στο πρόσωπο της Ίριδας έγιναν στην προσπάθεια ανάνηψης, ο ιατροδικαστής τονίζει πως από την στιγμή που έχει γίνει η διαδικασία της ΚΑΡΠΑ τα αρχικά στοιχεία έχουν μολυνθεί.

«Έχουν προστεθεί στοιχεία τα οποία πρέπει να απομονωθούν για να δούμε ποια δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ και ποια προϋπήρχαν» σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Πηγή:megatv.com