Νέες ταυτότητες: Πόσο θα κοστίζουν – Όλες οι λεπτομέρειες 

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η κυβέρνηση θα προχωρήσει, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, στην έκδοση νέων ταυτοτήτων, οι οποίες πλέον θα έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας και θα στοιχίζουν 10 ευρώ.

Όσoν αφορά το κόστος των 10 ευρώ, είναι αυτό που ισχύει και τώρα για την έκδοση νέας ταυτότητας σε περίπτωση που αυτή δεν έχει κλαπεί ή απωλεθεί.

«Στόχος μας είναι να τις παρουσιάσουμε στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αρχές Σεπτεμβρίου» ενημέρωσε ο υπουργός και πρόσθεσε «την επομένη θα αρχίσει η έκδοσή τους».

Για τις παλαιές ταυτότητες ανέφερε πως «έχουν διάρκεια 10 χρόνια και ως ταξιδιωτικό έγγραφο. Πλέον αυτό θα φαίνεται και επίσημα πάνω στην ταυτότητα. Η λογική θα είναι στο μέλλον με μια κοινή αίτηση να επανεκδίδεις ταυτότητα και διαβατήριο ανά 10 χρόνια.

«Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το κόστος έκδοσης της νέας ταυτότητας, ούτε το κόστος διαβατηρίου» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε επίσης ότι «το πρώτο τρίμηνο του 2024 προχωράμε στην έκδοση νέων διαβατηρίων. Με πρόσβαση σε διαδραστικές υπηρεσίες για να υποβάλλει καταγγελίες, να αναφέρει περιστατικά, να ενημερώνεται για δράσεις αλλά και να υποβάλει ανώνυμες καταγγελίες για περιστατικά αυθαιρεσίας».

About Post Author