Αργυρούπολη: «Μαϊμού» η χειροβομβίδα του συνταγματάρχη – ληστή που ξάφριζε τις τράπεζες – Τι πατέντα είχε φτιάξει ο 53χρονος

Στο ενεργητικό του είχε τρεις ληστείες

Ψεύτικη αποδείχθηκε η χειροβομβίδα με την οποία εισέβαλε σε τράπεζες ο συνταγματάρχης, ο οποίος συνελήφθη χθες από την Αστυνομία μετά από ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σύνολο των μετρητών που αφαίρεσε από την τελευταία του ληστεία, το αντικείμενο που παρουσίαζε ως χειροβομβίδα, τα ρούχα που φορούσε και το αυτοκίνητο διαφυγής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 53χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών, ενώ στο ενεργητικό του είχε συνολικά τρεις ληστείες. Μετά τη χθεσινή σύλληψή του φέρεται να είπε ότι διέπραξε τις ληστείες προκειμένου να καλύψει χρέη που είχε εξαιτίας της εξάρτησής του από τον τζόγο.

Συνολικά στις τρεις ληστείες που διέπραξε σε Αργυρούπολη, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο απέσπασε 9.900 ευρώ. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, που προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και στη συνέχεια συνελήφθη.

Λίγο νωρίτερα είχε μεταβεί με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη, στο οποίο εισήλθε και με την απειλή αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια βγήκε από την τράπεζα και διέφυγε με το αυτοκίνητο.

Πηγή:parapolitika.gr

About Post Author