Τι προβλέπεται στην περίπτωση θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ

Εκτός από την Βασιλική οικογένεια για την θλιβερή είδηση θα ενημερωθεί και η πρωθυπουργός Λιζ Τρας από τον προσωπικό γραμματέα της βασίλισσας

Ποικίλα σενάρια έχει προκαλέσει η είδηση για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ η οποία βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη στο Balmoral της Σκωτίας. Στο πλευρό της, βρίσκεται ο διάδοχος του θρόνου Κάρολος και τα άλλα τρία παιδιά της. Μαζί τους είναι και ο εγγονός της, δούκας του Κέμπριτζ, Ουίλιαμ, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγος του Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται να μεταβούν όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος τους.

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο σε περίπτωση θανάτου της βασίλισσας 

«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» είναι η φράση που αναμένεται να ακουστεί όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει. Μέσα σε δέκα λεπτά από την ανακοίνωση του θανάτου της οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες, θα πέσει μαύρο στον ιστότοπο της Βασιλικής Οικογένειας ενώ ο Βασιλιάς -πλέον- Κάρολος θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος, και θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο με τελευταίο σταθμό την Ουαλία.

Εκτός από την Βασιλική οικογένεια για την θλιβερή είδηση θα ενημερωθεί και η πρωθυπουργός Λιζ Τρας από τον προσωπικό γραμματέα της βασίλισσας, το υπουργικό συμβούλιο καθώς και οι ένοπλες δυνάμεις που θα σχεδιάσουν τιμητικές τελετές σε όλη την χώρα λίγες ώρες αργότερα.

Η κηδεία της βασίλισσας θα πραγματοποιηθεί δέκα μέρες μετά τον θάνατο της στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ ενώ πριν από την κηδεία η σορός της θα τεθεί λαϊκό προσκύνημα στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ, το οποίο θα είναι ανοιχτό 23 ώρες την ημέρα για όσους θελήσουν να απότισουν φόρο τιμής. Η μονάρχης θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον σύζυγο της Φίλιππο.

Πηγή:politic.gr

About Post Author