Οι Ρώσοι συρρέουν στην H&M καθώς η εταιρεία πουλάει τα αποθέματά της για να αποχωρήσει

Μια μεγάλη ουρά Ρώσων σχηματίζεται σε ένα εμπορικό κέντρο της Μόσχας την Τρίτη, οι οποίοι περιμένουν να μπουν στο H&M καθώς ο λιανοπωλητής μόδας άνοιξε τις πόρτες του για τελευταία φορά για να πουλήσει το απόθεμά του προτού πραγματοποιήσει πλήρη έξοδο από τη ρωσική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι δεκάδες καταναλωτικές επωνυμίες ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, αφού η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, με τις H&M, IKEA και Nike να είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν ανακοινώσει σχέδια για πλήρη έξοδο.

«Λοιπόν, κλείνει, γι’ αυτό στεκόμαστε εδώ», είπε μια πελάτισσα, η Ιρίνα, στο Reuters. «Πάω να αγοράσω ό,τι υπάρχει».

«Δυστυχώς, ο λόγος για τον οποίο συμβαίνουν όλα αυτά είναι απαίσιος», είπε μια άλλη πελάτισσα, η Εκατερίνα. «Όλα τα άλλα είναι χωρίς νόημα, όπως το πώς θα τα καταφέρουμε (χωρίς H&M).»

Η εταιρεία επίπλων IKEA άνοιξε ξανά για πώληση, μόνο μέσω διαδικτύου, αλλά η H&M επέλεξε να επιτρέψει στους πελάτες της να επιστρέψουν με φυσική παρουσία. Η έξοδος από τη Ρωσία, η έκτη μεγαλύτερη αγορά της H&M, αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία σχεδόν 200 εκατ. δολ. και να επηρεάσει 6.000 υπαλλήλους. 

Η H&M δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό την Τρίτη.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας τον Ιούλιο είχε πει ότι η H&M θα ανοίξει ξανά προσωρινά τα φυσικά καταστήματα τον Αύγουστο για να πουλήσει το υπόλοιπο εμπόρευμά της στη Ρωσία. Η H&M, ο δεύτερος μεγαλύτερος λιανοπωλητής μόδας στον κόσμο, νοικιάζει τα 170 φυσικά καταστήματά της στη χώρα και τα εκμεταλλεύεται απευθείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

About Post Author