Κατάρρευση Silicon Valley Bank: Καταιγιστικές εξελίξεις – Σημείωμα της First Republic Bank στους πελάτες της

Δραματικές εξελίξεις μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB). Η τράπεζα First Republic έστειλε ένα email στους πελάτες της, με την τράπεζα να αναφέρει ότι χρειάζεται λίγο χρόνο «για να ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητά της, η οποία αντικατοπτρίζεται στη συνεχιζόμενη ισχύ του κεφαλαίου, της ρευστότητας και των λειτουργιών μας».

Η τράπεζα αναφέρει ότι τα κεφάλαιά της παραμένουν ισχυρά, η ρευστότητά της παραμένει ισχυρή και «είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε πλήρως», υπογραμμίζοντας μάλιστα την τελευταία λέξη.

Το σημείωμα αποδίδεται στον Jim Herbert, ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο της τράπεζας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, και στον Mike Roffler, διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Silicon Valley Bank (SVB), που κατέρρευσε πριν από δύο ημέρες στη δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

Οι ρυθμιστικές αρχές αναζητούσαν όλο το Σαββατοκύριακο υποψήφιους αγοραστές, προκειμένου να παραμείνει σε λειτουργία η τράπεζα και να σωθούν οι καταθέσεις των πελατών της. O Ομοσπονδιακός Οργανισμός Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία πλειστηριασμού, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές. Την είδηση επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών σε βουλευτές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Νωρίτερα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση για κρατικό σχέδιο διάσωσης (bailout), σαν εκείνα που είδαμε το 2008.

Πηγή: naftemporiki.gr