Ιαπωνία: Σοβαρά προβλήματα από τη σφοδρή χιονόπτωση – Ένας νεκρός

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ιαπωνία, με αρκετές περιοχές να έχουν καλυφθεί από χιόνι.

Έχουν προκληθεί προβλήματα στις μετακινήσεις σε όλη τη χώρα, πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ τουλάχιστον 1 άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του.

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο κύμα ψύχους στην χώρα, με σφοδρές χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σημειώνεται ότι στις παράκτιες περιοχές οι χιονοπτώσεις είναι πιο έντονες, με την πόλη Μανίουα στο δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας να καταγράφει ρεκόρ 93 εκατοστών χιονιού μέσα σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χιροκάζου Ματσούνο, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την καταιγίδα ενώ εξετάζονται τα αίτια θανάτου δύο ακόμα ανθρώπων.

Οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες, περιλαμβανομένων των ANA και Japan Airlines, ακύρωσαν περισσότερες από 300 πτήσεις, ενώ υπήρξαν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις και στα δρομολόγια των τραίνων στη βόρεια Ιαπωνία.

Σε αυτοκινητόδρομο στο κεντρικό τμήμα της χώρας αυτοκίνητα και φορτηγά εγκλωβίστηκαν στο χιόνι, σχηματίζοντας ουρά μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων, μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK.

Περίπου 3.000 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε δύο σταθμούς τραίνων στην πόλη Κιότο, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων και του χιονιού ανεστάλησαν τα δρομολόγια χθες, με κάποιους επιβάτες να αναγκάζονται να κοιμηθούν στο πάτωμα του κεντρικού σταθμού της πόλης.

Άλλοι παρέμειναν επί ώρες σε τουλάχιστον 15 τραίνα που βρίσκονταν μεταξύ σταθμών, από αργά χθες ως νωρίς σήμερα το πρωί, με κάποιους να επιλέγουν να κατέβουν από το τραίνο και να περπατήσουν μέσα στο χιόνι για να φτάσουν σε έναν σταθμό.

Λόγω των ισχυρών ανέμων και των καταιγίδων βυθίστηκε ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Χονγκ Κονγκ μεταξύ της δυτικής Ιαπωνίας και του νησιού Ζεζού της Νότιας Κορέας. Δεκατρία από τα 22 μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο Πέμπτη (26/1).

Πηγή: News247.gr

Tags :