Πολιτική Προστασία για κλάματα

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η Πολιτική Προστασία, ακολουθεί την τακτική,  «Τρέξε να σωθείς. Μη περιμένεις να σε σώσει άλλος». Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την κατάχρηση που κάνει με τα προειδοποιητικά μηνύματα του 112; Από το απόγευμα του Σαββάτου, έστελνε σε όλο τον κόσμο, όπου κι αν βρισκόταν στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, μηνύματα από το 112, με τα οποία προειδοποιούσε για την επέλαση της ΕΥΑΣ που ερχόταν απειλητική να τα σαρώσει όλα στο πέρασμά της και μας ειδοποιούσε να αποφύγουμε την κυκλοφορία έξω από τα σπίτια μας. 

Η ΕΥΑ δεν ήρθε ποτέ!  Το Σαββατόβραδο είχαμε μια γλυκιά βραδιά και μάλιστα με ξαστεριά. Μετά τα μεσάνυχτα άρχισε να ψιλοβρέχει κι αυτή η βροχή κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ξημέρωσε μια συννεφιασμένη Κυριακή κι όλοι περιμένουμε να δούμε αν τελικά θα χτυπήσει η ΕΥΑ. 

Δεν ξέρω αν έχασε το δρόμο το καιρικό φαινόμενο, αλλά σίγουρα έχει χάσει το μέτρο η Πολιτική Προστασία και με την κατάχρηση του πολύ χρήσιμου 112, θα το κάνει σαν τον τσοπάνη και το λύκο, στο τέλος θα στέλνει μηνύματα και λόγω αναξιοπιστίας του φορέα, θα τα αγνοεί οι κόσμος, με αποτέλεσμα να μπουν σε κίνδυνο ζωές. 

Την ίδια ανικανότητα έδειξε και στη μεγάλη πυρκαγιά που καίει το δάσος στη Ροδόπη στο όρος Παπίκιο για 15 ημέρες και δεν είναι σε θέση να τη θέσουν υπό ελέγχου. Μια φωτιά για την οποία δεν μιλούσε μέχρι χθες κανείς, ενώ έχει κάψει στην Ελληνική πλευρά 11.500 στρέμματα δασικής έκτασης και περίπου 4.000 από την πλευρά της Βουλγαρίας. 

Κι εκεί έδειξε την ανικανότητά της. Δεν είχε ελικόπτερα να επιχειρήσουν στα δύσβατα σημεία για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις με τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα που είχαμε στη διάθεσή μας κατά την θερινή περίοδο της αντιπυρικής προστασίας.  

Τα δε μέσα ενημέρωσης, φρόντισαν επιμελώς να πνίξουν την είδηση όλες αυτές τις ημέρες, για να μη πλήξουν το κύρος της Πολιτικής Προστασίας και του κυρίου Στυλιανίδη. 

Με λίγα λόγια, η Πολιτική Προστασία στη χώρα μας, δείχνει πως είναι κατώτερη των περιστάσεων και δυστυχώς μας περιμένει δύσκολος χειμώνας. 

About Post Author