Οι παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη, μπορεί να έγιναν και από εξωγήινους 

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει πολλές ασύμμετρες απειλές. Τούρκοι πράκτορες αλωνίζουν στο εσωτερικό της πατρίδας. Τζιχαντιστές μουσουλμάνοι, βρίσκονται με το χέρι στη σκανδάλη μέσα στη χώρα και καθημερινά στρατολογούν κόσμο. Χώρες που έχουν ταχθεί ανοιχτά ότι θα πολεμήσουν στο πλευρό της Τουρκίας, σε περίπτωση σύρραξης με την Ελλάδα, όπως Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν, αλλά και χώρες που δίνουν γη και ύδωρ στην Τουρκία για να στήσει στρατιωτικές βάσεις που θα απειλούν τη χώρα μας, έχουν, τους δικούς τους πράκτορες στην Ελλάδα. Χώρες πάλι, όπως η Ρωσία που κάναμε τις σχέσεις μας κουρέλια, έχει όλους εκείνους τους ανθρώπους της κυβέρνησης που έγιναν εκατομμυριούχοι με τις ευλογίες της και δρουν στο εξωτερικό ως πράκτορές της και εκτελεστικοί της βραχίονες, κάνοντας στρατηγικές επενδύσεις. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τους Κινέζους επενδυτές, οι άλλοι, οι μη εκλεκτοί του συστήματος, βρίσκονται στα βάθη της αχανούς χώρας και λιμοκτονούν, ενώ οι εκλεκτοί, κάνουν επενδύσεις παίζοντας ταυτόχρονα και το ρόλο του πράκτορα. 

Αν σε όλους αυτούς, προσθέσεις και τους φίλους μας τους δυτικούς που έχουν στείλει τους δικούς τους πράκτορες, για να παρακολουθούν τους πρώην ανατολικούς και τους ασιάτες, αλλά κι εμάς για τη στάση που κρατάμε και τις επαφές που έχουμε με όλους αυτούς, καταλαβαίνει κανείς ότι στην Ελλάδα, γίνεται πάρτι πρακτόρων. 

Αντί λοιπόν η ΕΥΠ να ασχολείται με όλους αυτούς, που απειλούν την ασφάλεια της πατρίδας μας, το Μαξίμου φρόντισε να την κάνει ιδιωτικό γραφείο ντετέκτιβ, για παρακολουθήσεις των πολιτικών τους αντιπάλων και να αναφέρουν στο γραφείο του πρωθυπουργού ό,τι μπορούν να μάθουν ακόμη και για την ιδιωτική ζωή των πολιτικών αρχηγών. 

Απασχολείται δηλαδή ένα μεγάλο τμήμα της ΕΥΠ με θέματα που απασχολούν μια κουτσομπόλα της γειτονιάς. 

Υπάρχει όμως ακόμα χειρότερο κατάντημα για το πολιτικό μας σύστημα. Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιείται με αυτό τον απαξιωτικό και παράνομο τρόπο, επιχειρείται άλλοτε από ανώνυμες πηγές και άλλοτε από επώνυμες, να επιρρίψουν τις ευθύνες για τις παρακολουθήσεις, στην αρχή σε δύο από τις πιο αδύναμες χώρες, την Αρμενία που δοκιμάζεται από νέες πολεμικές συγκρούσεις που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον της και την Ουκρανία που ζει τον εφιάλτη της ολοκληρωτικής καταστροφής από τον πόλεμο με τη Ρωσία. 

Όταν το αφήγημα αυτό κατέπεσε, μετά τις δηλώσεις των πρεσβευτών των δύο χωρών, ανακάλυψαν νέους υπαίτιους για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, τους Ρώσους και τους Τούρκους, όπως τόλμησε να υποδείξει ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος. 

Σε λίγο θα μας πουν και για εξωγήινους που μας παρακολουθούν, γιατί απόρησαν με το ανθρώπινο είδος και θέλουν να εξετάσουν αν και το δικό τους μπορεί να καταντήσει κάπως έτσι.