Η στάση του Πριγκόζιν, δεν ήταν πραξικόπημα, όσο κι αν βόλευε τη Δύση να το παρουσιάζει ως τέτοιο

του Krikor Tsakitzian

Ο Πούτιν, ο οποίος για τους Δυτικούς, λαβώθηκε ανεπανόρθωτα και κινδύνευσε να πέσει από την εξουσία, ας δούμε τι κατάφερε.

Απαλλάχθηκε άπαξ δια παντός από τους εκβιασμούς του Πριγκόζιν, ο οποίος συνεχώς δημιουργούσε προβλήματα και απαιτούσε όλο και περισσότερα.

Τον έστειλε εξορία στη Λευκορωσία και του υποσχέθηκε να μην τον φυλακίσει, ούτε (προς το παρόν) να τον δολοφονήσει.

Διέλυσε τη Wagner και τα ρεμάλια από τις φυλακές που αποτελούσαν τη στρατιωτική της δύναμη, συνθηκολόγησαν με την κυβέρνηση και ενσωματώθηκαν στον Ρωσικό τακτικό στρατό ως επαγγελματίες, υπογράφοντας συμβόλαια.

Αυτό επιδίωκε από την πρώτη στιγμή ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας και γι’ αυτό αντιδρούσε ο Πριγκόζιν.

Εν τω μεταξύ, ούτε στιγμή οι Ρώσοι δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου και συνέχισαν κανονικά τον πόλεμο.

Άφησαν τη δύναμη της Wagner να μπει στο εσωτερικό της Ρωσίας και να πλησιάσει σε ακτίνα βολής, από τη μεγάλη δύναμη του 1,5 εκατομμυρίου Ρωσικού στρατού.

Εκεί θα τους έκαιγε ζωντανούς ο Πούτιν, μέχρι και τον τελευταίο, αν δεν συνθηκολογούσαν.

Αυτό είδε ο τυχοδιώκτης Πριγκόζιν κι αναγκάστηκε να παραδώσει τη δύναμή του, με αντάλλαγμα να σώσει το τομάρι του.

Αμέσως οι υπόλοιποι, άρχισαν να επιστρέφουν στις αρχικές τους θέσεις. Θα πολεμήσουν τώρα, υπό τις διαταγές του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας και για κάθε παράνομη πράξη, θα τιμωρούνται όπως ορίζουν οι στρατιωτικοί κανονισμοί της Ρωσίας.

Αυτά για όσους πίστεψαν τις αρλούμπες που αράδιαζαν τα δυτικόφωνα ΜΜΕ της χώρας μας, που παπαγαλίζουν συνεχώς την προπαγάνδα που τους σερβίρουν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

About Post Author