Για την κυβέρνηση το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ναζί στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου

του Krikor Tsakitzian

Για την κυβέρνηση το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ναζί στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, φαίνεται πως είναι ένα ακόμη ταμπού και γι’ αυτό θεωρείται παρελθόν που πρέπει να το ξεχάσουμε. Αυτά δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Άκης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου στο τηλεοπτικό κανάλι TRT της Λάρισας, ο κύριος Σκέρτσος δήλωσε: «Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον. Και πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος και προφανώς, χτίζουμε με πατριωτική ευθύνη – με υπεύθυνο πατριωτισμό – μια πιο ισχυρή Ελλάδα».

Φυσικά μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε από τις δηλώσεις του, το Μαξίμου φαίνεται πως έδωσε εντολή να διαψεύσει ο κ. Σκέρτσος τα όσα είπε ο ίδιος. Με τη γνωστή μέθοδο της γομολάστιχας, προσπάθησε να μας βγάλει όλους ψεύτες και συκοφάντες και να μας πείσει ότι δεν ακούσαμε καλά, αλλά παραποιήσαμε τα λεγόμενά του.

Φυσικά το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσων είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος όπως φαίνεται ακολουθεί την ατζέντα της διαγραφής της ιστορικής μνήμης και των διεκδικήσεων, προκειμένου να συνεχίσει να έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη στήριξη της Γερμανίας.

Την ίδια πολιτική ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα και στα Ελληνο – Τουρκικά, όπου δεν ήταν λίγες οι φωνές των νεοδημοκρατών βουλευτών, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη που είπε ότι δεν πρέπει να είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με του Τούρκους και του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου που δήλωσε πως «εμείς θέλουμε η Τουρκία να πάρει τα F 16 από τις ΗΠΑ».

Για τη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται πως υπάρχει μια κρυφή ατζέντα στην εξωτερική πολιτική της χώρας, σύμφωνα με την οποία πρέπει να κλείσουν οριστικά και άμεσα και μάλιστα με τη χειρότερη λύση για τη χώρα μας, τα καυτά ζητήματα, όπως τα παραπάνω με Τουρκία και Γερμανία.

Εξ’ άλλου το θέμα της Τουρκίας το επιβεβαίωσε και ο τέως πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης με δηλώσεις του, στο βιβλίο που κυκλοφόρησε ο . Κ. Χατζηκωστής με τίτλο «7 προεδρικά πορτραίτα» και αποκάλυψε ο Μανώλης Κοττάκης από την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.

Στο βιβλίο ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιθυμούσε τη διακοπή των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι Ελληνο – Τουρκικές σχέσεις κι ακόμη ότι τάσσονταν υπέρ της κατασκευής αγωγού αερίου Ισραήλ – Τουρκίας, ο οποίος θα παρέκαμπτε την Κύπρο.

Όσο για το αν θα υπήρχε συμπαράσταση της Ελλάδος προς την Κύπρο, ο συγγραφέας αναφέρει ότι, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός του επανέλαβε ότι η Κύπρος δεν είναι στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και πρόσθεσε ο κύριος Αναστασιάδης, ότι η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί να μη βρίσκει μπροστά της το πρόβλημα της Κύπρου.

Φυσικά μετά τη θύελλα που προκάλεσαν στη χώρα μας οι αποκαλύψεις αυτές, ο πρόεδρος Αναστασιάδης οδηγήθηκε πιεζόμενος από την Ελληνική κυβέρνηση σε διάψευση και δήλωσε πως και εκείνου οι αναφορές στα θέματα αυτά διαστρεβλώθηκαν και παραποιήθηκαν.

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση έχει επιλέξει ένα ολισθηρό δρόμο στην εξωτερική πολιτική και επίλυσης των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν δεκαετίες τη χώρα, με όποιο κόστος για το εθνικό μας συμφέρον, αρκεί να μη τα βρίσκει διαρκώς μπροστά της.

Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν στη χώρα, αν όλα αυτά συνέβαιναν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με συγκυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων; Όλος ο δεξιός «πατριωτικός κόσμος» θα είχε ξεσηκωθεί και θα μιλούσε για κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας. Στην προκειμένη περίπτωση, το θέμα περνάει στα αζήτητα αφού το πράττει δεξιά κυβέρνηση, «με υπερμεγέθες το πατριωτικό φρόνημα», τουλάχιστον θεωρητικά.

About Post Author