Ο Tom Jones για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Sani Festival

Σε πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα, στις 20 Ιουλίου, το Sani Festival υποδέχεται το είδωλο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, τον Tom Jones, για μια μοναδική εμφάνιση στον Λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική (Κασσάνδρα).

Με μία καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από έξι δεκαετίες, ο Tom Jones δεν σταματά να μαγεύει τα κοινά με τις διαχρονικές μπαλάντες, τις χορευτικές επιτυχίες και το απαράμιλλο χάρισμά του επί σκηνής, έχοντας καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους τραγουδιστές και καλλιτέχνες όλων των εποχών. Σε ηλικία 83 ετών, έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους και έχοντας συνεργαστεί με εμβληματικούς καλλιτέχνες, όπως ο Stevie Wonder, η Aretha Franklin και ο Ed Sheeran, ο Tom Jones αποδεικνύει ότι η ευελιξία και η διορατικότητά του δεν έχουν όρια, συνεχίζοντας να συνδέει διαφορετικά μουσικά είδη, με τις rhythm και blues χροιές του.

Έχοντας λάβει τον τίτλο του «Sir» από τη βασίλισσα Ελισάβετ II το 2006, καθώς και με πολλαπλές βραβεύσεις στα BRIT Awards, ο Tom Jones είναι από τους λίγους καλλιτέχνες παγκοσμίως που ξεκίνησαν την καριέρα τους στην αυγή της σύγχρονης pop μουσικής σκηνής και συνεχίζουν, ακόμη και σήμερα, να την επηρεάζουν με τη δισκογραφική δουλειά και τις live εμφανίσεις τους.

Στις 7 Ιουνίου ο Ουαλός ερμηνευτής κλείνει τα 84 του χρόνια. Το πραγματικό του όνομα είναι Thomas J. Woodward. Γεννήθηκε στο Τρεφόρεστ του Κλάρμοργκαν της Ουαλίας. Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 άρχισε να παίζει σε διάφορα κλαμπ για πολύ λίγα χρήματα με το όνομα Tommy Scott. Έκανε και πολλές άλλες δουλειές να ζήσει την οικογένειά του από 16 ετών.

Το 1963 τον ανακάλυψε να παίζει ck’n’roll σ’ ένα μπαρ ο Gordon Mills και τον προώθησε. Τον πήγε στο Λονδίνο, του άλλαξε το όνομα σε Jones και με αυτό το όνομα ηχογράφησε τη Νο1 επιτυχία του It’s Not Unusual.

Την επόμενη διετία έκανε πολλά χιτ και πάρα πολλές εμφανίσεις σε κλαμπ και στην τηλεόραση και κάποια στιγμή είχε το δικό του σόου από το οποίο πέρασε όλη η αφρόκρεμα της εποχής, από την Janis Joplin έως του Who και τον Johnny Cash. Το Δεκέμβριο του 1966 το Green, Green Grass Of Home έμεινε 7 εβδομάδες Νο1 και κατέκτησε όλες τις αγγλίδες σαν ο αντικαταστάτης του Elvis Presley. Μερικές ακόμη επιτυχίες του: Without Love, I’ll Never Fall In Love Again, What’s New Pussycat, Deliliah.

Εισιτήρια
Tom Jones
Σάββατο 20 Ιουλίου 21:30
Sani Hill, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη

Τιμές:
PLATINUM 500€
GOLD 250€
SILVER 150€
BRONZE 100€
BALCONY 60€

About Post Author