Συγγνώμη από το “Πρώτο Θέμα” στην Καίτη Γαρμπή

Σε επανόρθωση στο φύλλο της Κυριακής αναφορικά με όσα ανέφερε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του για την Καίτη Γαρμπή προχώρησε το Πρώτο Θέμα, ζητώντας «συγγνώμη» από την τραγουδίστρια.

Στο αρχικό δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφερόταν ότι η Καίτη Γαρμπή καταδικάστηκε έπειτα από 8 χρόνια που η υπόθεσή της «έτρεχε» στα δικαστήρια, για φοροδιαφυγή 828.300 ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις έφτασαν το 1,7 εκ. ευρώ.

Στο κείμενο της επανόρθωσης η εφημερίδα επισημαίνει ότι τελικά η δικαστική απόφαση δικαίωσε την τραγουδίστρια και αποδίδει το ψευδές ρεπορτάζ σε εσφαλμένη πληροφόρηση.

Όλο το δημοσίευμα:

«Αναφορικά προς το από 27-11- A 2022 δημοσίευμα με τίτλο “ΘΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟΥ 1,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ” που δημοσιεύθηκε στις σελίδες 36-37 και στο πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, το “Πρώτο ΘΕΜΑ” και ο δημοσιογράφος που το υπογράφει οφείλουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια, Ζητώντας, παράλληλα, συγγνώμη από την κυρία Καίτη Γαρμπή για τη δημοσίευση που οφείλεται σε εσφαλμένη πληροφόρηση της εφημερίδας και όχι σε πρόθεση προσβολής της τιμής και της υπόληψης τής εγνωσμένης αξίας και ήθους καλλιτέχνιδας.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται εσφαλμένα ότι σε δεύτερο βαθμό, οι διοικητικοί δικαστές απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης της τραγουδίστριας ως αβάσιμη, με αποτέλεσμα να καλείται να πληρώσει το ποσό που της έχει καταλογιστεί, το οποίο με τις προσαυξήσεις θα φτάσει περίπου στο 1,7 εκατ. ευρώ”.

Το αληθές, ωστόσο, είναι ότι η εν λόγω απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ.

Ειδικότερα, στις 07-06-2018 εκ- δόθηκε η υπ’ αριθμόν 2368/2018 ακυρωτική απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Τμήμα 8°, με την οποία η κυρία Γαρμπή δικαιωνόταν έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατά της προδιαληφθείσας αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο, και όχι η ίδια η κυρία Γαρμπή, αίτηση αναιρέσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Τμήμα Β΄. Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΈΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ με την υπ’ αριθμόν 2327/2002 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Τμήμα Β΄, και ωσαύτως το Συμβούλιο Επικρατείας ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΏΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ ΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ, απαλλάσσοντάς την από την υποχρέωση να πληρώσει το ποσό που εσφαλμένα αναφερόταν στο από 27-11-2022 δημοσίευμα ότι της έχει καταλογιστεί και ότι με τις προσαυξήσεις θα έφτανε περίπου στο 1,7 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω, στο ίδιο δημοσίευμα, εσφαλμένα αναγραφόταν ότι “Στο μεταξύ, η τραγουδίστρια τον Δεκέμβριο του 2019, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών, με τριετή αναστολή, για ανεξόφλητες οφειλές που είχαν βεβαιωθεί στην Εφορία”.

Η αλήθεια, όμως, και η αντικειμενική πραγματικότητα είναι ότι το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, διά της υπ’ αριθμόν 3287/2021 αποφάσεώς του, ΚΗΡΥΞΕ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΑΘΩΑ την Καίτη Γαρμπή, με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελικής Αρχής της έδρας για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο και ουδέποτε την καταδίκασε.

ΤΟ “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” και ο συντάκτης του δημοσιεύματος Ζητούν συγγνώμη από την κυρία Καίτη Γαρμπή και λυπόμαστε για την έντονη αναστάτωση και τον συνακόλουθο διασυρμό που της προκάλεσέ το εν λόγω δημοσίευμα, αποκλειστικά από εσφαλμένη πληροφόρηση του συντάκτη μας. Καμία πρόθεση δεν είχαμε να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψη της κυρίας Καίτης Γαρμπή, την οποία σεβόμαστε και εκτιμούμε, ούτε ασφαλώς να αμφισβητήσουμε την ηθική και κοινωνική της αξία».

Η ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή

Τη συγγνώμη της εφημερίδας ανέβασε στα social media η Καίτη Γαρμπή σημειώνοντας:

«”Οψέ θεών αλέουσι μύλοι, αλέουσι δε λεπτά. Το “Πρώτο Θέμα” ζήτησε συγνώμη για όσα δημοσίευσε λίγες μέρες πριν. Ελπίζω τώρα να δω σε όλα αυτά τα μέσα που με ευκολία αναπαρήγαγαν το ψέμα να κάνουν το ίδιο και με την αλήθεια».