ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια: “Καταγγέλλουμε την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εξοντωτικών αγωγών”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει “τις απόπειρες του δικηγόρου Αλέξη Κούγια να στοχοποιήσει δημοσιογράφους”, μετά την αγωγή κατά της ΕΦΣΥΝ.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας “καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εξοντωτικών αγωγών” και καταδικάζει “τις απόπειρες του δικηγόρου Αλέξη Κούγια να στοχοποιήσει δημοσιογράφους” μετά την αγωγή κατά της ΕΦΣΥΝ εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.

Αναλυτικά:

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη νέα απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω της αγωγής του Αλέξη Κούγια κατά της ΕΦΣΥΝ και του δημοσιογράφου Δ. Αγγελίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει τις απόπειρες του δικηγόρου Αλέξη Κούγια να στοχοποιήσει δημοσιογράφους που ερευνούν ή καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, εξαπολύοντας μία πρωτοφανή βιομηχανία προσωπικών χαρακτηρισμών, απειλών, μηνύσεων και αγωγών.

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, δικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή του Αλέξη Κούγια κατά της Εφημερίδας των Συντακτών και του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη για δημοσίευμα που ενημερώνει για τις εξελίξεις στην πολύκροτη δίκη Λιγνάδη, ενώ εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εξοντωτικών αγωγών και υπενθυμίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ελευθεροτυπίας και το καθήκον των δημοσιογράφων να ενημερώνουν για τα πραγματικά γεγονότα με προσήλωση στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998, και στον Παγκόσμιο Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ”.

About Post Author