ΕΡΤ: Παραιτήθηκε η Χρύσα Ρουμελιώτη από το ρεπορτάζ της Προεδρίας – Άφησε υπόνοιες για παρεμβάσεις

Νέο κρούσμα παρέμβασης – με αιχμές για έντονο παρασκήνιο – στην δημοσιογραφική δουλειά καταγράφηκε στην κρατική ΕΡΤ με θύμα αυτή τη φορά την έμπειρη και για πολλά χρόνια διαπιστευμένη στο ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Χρύσα Ρουμελιώτη.

Η δημοσιογράφος υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής την παραίτηση της από το σχετικό ρεπορτάζ, έπειτα από την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης στο Προεδρικό μέγαρο για την 48η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Με αναρτήσεις της στην σελίδας της στο Facebook η δημοσιογράφος, με συνολικά 35ετή θητεία, έχοντας καλύψει στο πλαίσιο του ρεπορτάζ έξι Προέδρους της Δημοκρατίας (Σαρτζετάκη, Καραμανλή, Στεφανόπουλο, Παπούλια, Παυλόπουλο και Σακελλαροπούλου), τρείς πρωθυπουργούς, αλλά και παλαιότερα σημαντικά ρεπορτάζ (17Ν, Ίμια, σκάνδαλο Ζίμενς, διευρύνσεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, πολέμους κ.ά.), αφήνει αιχμές για παρέμβαση στην ελευθεροτυπία και κάνει λόγο για λογοκρισία.

«Στη χώρα που ευτύχησε να υπηρετείται από ευσυγκίνητους άρχοντες, οι προσωπικές αξιολογήσεις,οι συναισθηματικές μεταπτώσεις, ίσως και κάποιες ανασφάλειες ή εμμονές, υπερίσχυσαν των συνταγματικών επιταγών για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, την απαγόρευση της λογοκρισίας και την απρόσκοπτη και χωρίς παρεμβάσεις δουλειά του δημοσιογράφου», έγραψε μεταξύ άλλων η Ρουμελιώτη στην πρώτη ανάρτηση της, αργά τη νύχτα της Παρασκευής.

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ
Ηταν κάποτε μια χώρα που ευτύχησε να υπηρετείται από άρχοντες που ΔΑΚΡΥΖΑΝ όταν μιλούσαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δημοκρατικές ελευθερίες και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Το τελευταίο δε, ήταν θέμα ιδιαιτέρως προσφιλές. Γκαλά, βραδιές, αναλύσεις και εκδηλώσεις για αυτό, προσέλκυαν σαν τις χρυσόμυγες τους παράγοντες.

Και Ω του θαύματος!!!!!

Όσο μεγαλύτερη ήταν η συγκίνηση στις ομιλίες και τις συναθροίσεις, τόσο επίμονη, συστηματική και ατεκμηρίωτη, η υπονόμευση δημοσιογράφων στο παρασκήνιο.

Στη χώρα που ευτύχησε να υπηρετείται από ευσυγκίνητους άρχοντες, οι προσωπικές αξιολογήσεις, οι συναισθηματικές μεταπτώσεις, ίσως και κάποιες ανασφάλειες ή εμμονές, υπερίσχυσαν των συνταγματικών επιταγών για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, την απαγόρευση της λογοκρισίας και την απρόσκοπτη και χωρίς παρεμβάσεις δουλειά του δημοσιογράφου.

Η ίδια όμως χώρα, ευτύχησε να κατοικείται και από ανθρώπους που αξιολόγησαν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους περισσότερο από τη δουλική συμμετοχή σε αυλές. (Εδώ γελάμε…αλλά ναι!!!!) Ανάμεσα σ’ αυτούς ήταν και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Το καταπληκτικό όλων είναι,ότι σ ‘αυτή την ευτυχισμένη χώρα, περισσότερο ο απλός κόσμος, αλλά και το δημοσιογραφικό συναφι, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.. Δυστυχώς δεν έχει το κουράγιο και το σθένος να τα υπερασπιστεί.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΕΜΑΛ. Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει όταν αποφασίσουμε να αποκτήσουμε το ΚΟΥΡΑΓΙΟ», ποσταρε η δημοσιογράφος.

«Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου…»

Σε νεότερη ανάρτηση κάνει λόγο για περιφρούρηση αξιοπρέπειας και αγνόηση συνταγματικών επιταγών.
«ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ
Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του.
Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται, θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον, απελευθερωμένο και δημιουργικό.
Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς,χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοι και κόλακες;
Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες.
—–Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου…που τα κύματα των παρεμβάσεων σπάγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών.
Και,
—–Δυστυχώς, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.
ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;

Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ αυτού κρινομαστε εξάλλου.

Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.
Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ,γιατί μας περιμένουν δυσκολα
», ανάρτησε το βράδυ της Κυριακής (24/7) η Χρύσα Ρουμελιώτη.

Η δημοσιογράφος ήδη από το την Παρασκευή ενημερώθηκε ότι από την κρατική ραδιοτηλεόραση έγινε διαπίστευση και άλλου δημοσιογράφου στο ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ανέφεραν στο topontiki.gr κύκλοι περι την ΕΡΤ.

Πηγή:topontiki.gr

About Post Author