Σχολεία στην Ολλανδία δίνουν σκουλήκια & έντομα στα παιδιά ως «βιώσιμο» υποκατάστατο κρέατος!

Eκατοντάδες είναι τα σχολεία στην Ολλανδία τα οποία, προσφέρουν σκουλήκια και έντομα στα γεύματα των παιδιών, ως μέρος μιας εκστρατείας προετοιμασίας για την… ομαλοποίηση της κατανάλωσης ζωυφίων.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα, όπου η ΕΕ ενέκρινε ως τροφή των Ευρωπαίων πολιτών την κατανάλωση γρύλων, σκουληκιών και ακριδών προκειμένου να αντέξει την μείωση της γεωργικής παραγωγής που προκάλεσαν οι κυρώσεις της στην Ρωσία!

Το βίντεο από το RTV Oost δείχνει έναν πρεσβευτή εντομοφαγίας και έναν Ολλανδό πολιτικό, να τρώνε γεύματα με «σκουλήκια αλευριού, σκουλήκια λούπινου και άλλα έντομα» μαζί με μαθητές 10-12 ετών στο Zwolle, οι οποίοι άρχισαν απρόθυμα να δοκιμάζουν τα πλάσματα.

Η αποκαλούμενη καμπάνια «Taste Mission Adventurous Proteins» αναπτύχθηκε από την ομάδα Ολλανδικής Εβδομάδας Τροφίμων και το Ερευνητικό Πανεπιστήμιο Wageningen (WUR).

Ο δηλωμένος στόχος της εκστρατείας για την κατανάλωση ζωυφίων, είναι να επιφέρει «αλλαγές συμπεριφοράς» στα παιδιά για να αγκαλιάσουν το «αειφόρο φαγητό».

Από το RTV Oost:

Μετά από έναν πρώτο δισταγμό, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Octopus στο Zwolle, έβαλαν προσεκτικά στο στόμα τους: αλευροσκουλήκια.

Και καθώς οι γευστικοί κάλυκες αρχίζουν να δουλεύουν για το άγνωστο φαγητό, μερικά πρόσωπα έλαμψαν: «έχει γεύση σαν ξηρούς καρπούς», λένε.

Τα παιδιά του σχολείου εκτίθενται σήμερα σε μια νέα διατροφική εμπειρία. Μέρος ενός πακέτου διδασκαλίας σχετικά με την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή.

Είναι ένα χρησιμοποιημένο και δοκιμασμένο μέσο: αλλαγές συμπεριφοράς μέσω των παιδιών που δεν έχουν αναπτύξει ΑΚΟΜΗ συνήθειες. Γιατί, αν το εκτιμήσουν, τότε έχει μέλλον.

Δεν υπήρχαν μόνο αλευροσκούληκες στο μενού του De Octopus σήμερα. Οι μαθητές της 7ης τάξης γνώρισαν επίσης πιάτα φτιαγμένα με σκουλήκια λούπινου και άλλα έντομα.

Ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη εισαγάγει έντομα στα παιδιά του σχολείου τους.

Ο Καναδάς έχει ήδη αρχίσει να διανέμει έντομα στην ευρύτερη προσφορά τροφίμων.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/kl4ZQh6bTW4

Θυμηθείτε τη διαφήμιση της Κομισιόν για την κατανάλωση εντόμων από τους πολίτες της ΕΕ:

Ενώ στο κείμενο της καμπάνιας αναφέρεται επί λέξει:

«Είτε πρόκειται για σνακ είτε για συστατικό τροφής, γνωρίζατε ότι επί του παρόντος υπάρχουν τρία έντομα εγκεκριμένα στην “καινοφανή τροφή” της ΕΕ;

Ο οικιακός γρύλος, το κίτρινος αλευροσκουλήκι και η μεταναστευτική ακρίδα είναι οι τρεις τύποι εντόμων που εγκρίνονται ως «νέα τροφή» στην αγορά της ΕΕ.

Η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας, δείχνει ότι τα έντομα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και υγιεινή πηγή τροφής.

Τα έντομα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα και μπορούν να διευκολύνουν τη στροφή προς την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή.

Η κατανάλωση εντόμων είναι ασφαλής.

Η “νέα τροφή” μπορεί να εγκριθεί μόνο εάν δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Πρέπει να υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση πριν από την έγκριση για να διασφαλιστεί η ασφάλειά της.

Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε αν θέλετε να τα φάτε ή όχι!

Η χρήση των εντόμων ως εναλλακτικής πηγής πρωτεΐνης δεν είναι νέα και τα έντομα τρώγονται τακτικά σε πολλά μέρη του κόσμου.

Πηγή:pronews.gr

About Post Author