Πως καθαρίζουμε σωστά το ψυγείο;

Το ψυγείο: ο βασιλιάς της κουζίνας. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εμένα όταν το ψυγείο μου είναι καθαρό και οργανωμένο, νιώθω μια εσωτερική γαλήνη. Γυρνώ από το σουπερμάρκετ και μπορώ να βάλω τα τρόφιμα που ψώνισα στη θέση τους, όμορφα και τακτικά. Όμως το ψυγείο -ειδικά εάν μαγειρεύω συχνά- βρωμίζεται πολύ εύκολα. Ξέρεις τι εννοώ: λίγα ξεραμένα μαϊντανά στον πάτο του συρταριού με τα λαχανικά, ένας λεκές από μαρμελάδα που κάνει το ράφι να κολλάει και άλλα τέτοια ενοχλητικά. Επομένως, μια στο τόσο παίρνω την απόφαση να καθαρίσω το ψυγείο μου μέσα-έξω κι από πάνω μέχρι κάτω για να το επαναφέρω στην αρχική του κατάσταση. Ξέρω ότι το να αδειάζεις το ψυγείο σου είναι μπελάς. Όμως είναι προσωρινός μπελάς! Αξίζει που και που να κάνεις την παρακάτω διαδικασία, για να απολαμβάνεις ένα πεντακάθαρο ψυγείο που θα στέκει περήφανα στην κουζίνα σου. Πάμε να δούμε τι χρειάζεσαι!

Τι θα χρειαστείς:

  • σφουγγάρι κουζίνας
  • απολυμαντικό σπρέι πολλαπλών χρήσεων
  • σαπούνι πιάτων
  • πετσέτες κουζίνας
  • χαρτί κουζίνας
  • παλιά οδοντόβουρτσα (προαιρετικά)
  • απορροφητική πετσέτα με μικροΐνες (προαιρετικά)

Τι θα κάνεις και με ποια σειρά:

1. Άδειασε το ψυγείο: Βγάλε τα πάντα έξω απ’ το ψυγείο και ακούμπησέ τα στον πάγκο σου. Πέτα ή ανακύκλωσε παλιά ή ληγμένα τρόφιμα. Ομαδοποίησε τα είδη τροφών μαζί, ώστε να σου είναι πιο εύκολο να τα ξαναβάλεις μέσα αργότερα.

2. Βγάλε έξω τα ράφια και τα συρτάρια: οτιδήποτε αφαιρείται με ευκολία από το εσωτερικό του ψυγείου, βγάλτο για να πλυθεί.

3. Πλύνε ράφια και συρτάρια σε ζεστό νερό με σαπούνι πιάτων: Καθάρισέ τα με σφουγγάρι κουζίνας μέσα στο νεροχύτη. Εάν τα ράφια σου φαίνονται πολύ μεγάλα για το νεροχύτη, κάντο στη μπανιέρα. Ξέπλυνέ τα και άστα να στεγνώσουν.

4. Καθάρισε το εσωτερικό του ψυγείου: Ψέκασε κάθε σημείο του εσωτερικού (τοιχώματα, ράφια που δεν αφαιρούνται και το λάστιχο που βρίσκεται στο σημείο που κλείνει η πόρτα), με το απολυμαντικό σπρέι πολλαπλών χρήσεων. Σκούπισέ τα με χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποίησε τη μαλακή πλευρά του σφουγγαριού για να τρίψεις τυχόν λεκέδες που έχουν στεγνώσει και μια παλιά οδοντόβουρτσα για να φτάσεις τα δύσκολα σημεία.

5. Ξαναβάλε μέσα τα στεγνά ράφια και συρτάρια: φρόντισε να έχουν όντως στεγνώσει καλά για να μη δημιουργήσουν υγρασία στο εσωτερικό του ψυγείου.

6. Καθάρισε τα βαζάκια, τα μπουκάλια και τα σκεύη τροφίμων πριν τα ξαναβάλεις στο ψυγείο: μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια νοτισμένη πετσέτα κουζίνας ή αυτή με τις μικροΐνες. Φρόντισε να μην έχουν μείνει υπολείμματα τροφών ή σημεία που κολλάνε πάνω στα βαζάκια.

7. Καθάρισε το εξωτερικό του ψυγείου: Πέρνα όλες τις εξωτερικές επιφάνειες με πετσέτα κουζίνας που έχεις βουτήξει σε καθαρό σαπουνόνερο (και έχεις στραγγίξει). Στέγνωσέ τες με χαρτί κουζίνας ή στεγνή πετσέτα (κουζίνας ή με μικροΐνες), ώστε να μη μείνουν υπολείμματα νερού και σαπουνιού.

Το ψυγείο σου είναι πλέον έτοιμο, καθαρό και σε ευχαριστεί!

#FeedYourDreams

Πηγή:madameginger.com

About Post Author