Hello princess: Η Κέιτ Μίντλετον είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά από 25 χρόνια

Η Κέιτ Μίντλετον είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά την Νταϊάνα αφού ο Κάρολος ανακοίνωσε τον νέο τίτλο της νύφης του κατά την πρώτη του ομιλία ως Βασιλιάς.

Hello princess: Η Κέιτ Μίντλετον είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Ουαλίας μετά από 25 χρόνια

Η Κέιτ, παλαιότερα γνωστή ως Δούκισσα του Κέιμπριτζ, θα έχει τώρα τους τίτλους της Δούκισσας της Κορνουάλης και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας και είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που κατέχει τον τίτλο μετά την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ωστόσο, μια πηγή ανέφερε ότι η νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας “εκτιμά την ιστορία που σχετίζεται με αυτόν τον ρόλο, αλλά είναι κατανοητό ότι θα θέλει να κοιτάξει μπροστά δημιουργώντας το δικό της μονοπάτι”.

Στην πρώτη του τηλεοπτική ομιλία προς το έθνος μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ επιβεβαίωσε ότι ο γιος του Πρίγκιπας Ουίλιαμ θα κληρονομήσει τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ουαλίας και η σύζυγός του Κέιτ θα γίνει πριγκίπισσα.

kate middleton

Ο Βασιλιάς είπε: “Σήμερα, είμαι περήφανος που δημιουργώ τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, της χώρα της οποίας τον τίτλο είχα το μεγάλο προνόμιο να φέρω σε τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μου και του καθήκοντός μου.

“Με την Κάθριν δίπλα του, ο νέος Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα της Ουαλίας, ξέρω ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για τις καλές σχέσεις των δύο εθνών” πρόσθεσε.

kate middleton prince william

Από τον 14ο αιώνα ο τίτλος της Πριγκίπισσας της Ουαλίας χρησιμοποιείται από τις συζύγους των Πριγκίπων της Ουαλίας. Ωστόσο, είναι ένας τίτλος ευγένειας και δεν έχει καμία θέση στη σειρά διαδοχής.

Τον συγκεκριμένο τίτλο δεν τον κατείχε κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, από τότε που έφυγε από τη ζωή η τελευταία πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Νταϊάνα, το 1997.

princess diana

Στον πρώτο του λόγο ως βασιλιάς, ο Κάρολος εξήρε τον Γουίλιαμ και την Κέιτ ανακοινώνοντας τις σημαντικές θέσεις που αναλαμβάνουν, αλλά δεν έκανε το ίδιο με τον Χάρι και τη Μέγκαν.

Αναφέρθηκε στους δυο τους, μόνο για να τους στείλει την αγάπη του και να ενημερώσει τον κόσμο ότι θα συνεχίσουν να ζουν στην Αμερική και δεν θα έχουν καμία σχέση με τη βασιλική οικογένεια.

meghan markle PRINCE HARRY

Πριγκίπισσα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι

Η Κέιτ Μίντλετον είναι ακόμα μια ζωντανή απόδειξη ότι πριγκίπισσα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Η ίδια είναι μια πολύ καλή μαθήτρια και προετοιμάζεται εδώ και πολλά χρόνια για τον νέο της ρόλο.

Φυσικά είχε την καλύτερη δασκάλα, αφού η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε την τύχη να διδαχτεί από την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ τα τελευταία 11 χρόνια που είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Αν και οι ρίζες της δεν είναι βασιλικές (είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά επιχειρηματιών γονέων, και μεγάλωσε σε εύπορη αλλά όχι αριστοκρατική οικογένεια), διαθέτει μια έμφυτη αριστοκρατική φινέτσα και την ικανότητα να αλληλεπιδρά με το κοινό.

kate middleton

Η Κέιτ, “έχει το ταλέντο να κάνει κάθε άτομο να νιώσει ότι έχει την προσοχή της, έστω κι αν αυτή κρατήσει μόνο τρία δευτερόλεπτα, ένα ταλέντο που είχε και η βασίλισσα” , είχε δηλώσει στο PEOPLE η συγγραφέας και ιστορικός Αμάντα Φόρμαν.

Αυτή η ικανότητα να κάνουν τους άλλους να νιώθουν οικεία είναι έμφυτη και δεν την διαθέτουν πολλοί άνθρωποι.

KATE MIDDLETON

Ωστόσο, δεν φτάνει μόνο το έμφυτο ταλέντο αλλά χρειάζεται και επιμελής προετοιμασία.

“Η Κέιτ είναι πάντα διαβασμένη και δεν πηγαίνει ποτέ σε επισκέψεις απροετοίμαστη. Πρώτα διαβάζει καλά όλες τις πληροφορίες και είναι πολύ καλά προετοιμασμένη. Είναι τρομερά εργατική” πρόσθεσε η συγγραφέας.

kate middleton

Ως προστάτης πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων, η Κέιτ ενημερώνεται για τα βασικά έργα και τις πρωτοβουλίες τους και προβάλλει το έργο τους μέσω των διαφόρων δεσμεύσεών της.

Παρόλο που η Κέιτ είναι μια μοντέρνα και σύγχρονη γυναίκα, έχει αποδεχτεί την αιωνόβια δομή εξουσίας της βασιλικής οικογένειας.

“Είναι μια προσωπική προθυμία να συμμορφωθείς με τις απαιτήσεις του ιδρύματος”, προσθέτει η ιστορικός Sarah Gristwood, συγγραφέας του Elizabeth: Queen and Crown. “Ακούγεται σαν μια μη ελκυστική, απίθανη αρετή, αλλά είναι σημαντική αν πρόκειται να γίνεις ένα επιτυχημένο γρανάζι στον βασιλικό τροχό”.

KATE MIDDLETON

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η βασίλισσα δεν παρέδωσε ποτέ μαθήματα στην Κέιτ. Αντίθετα, η 96χρονη ακολουθούσε την ίδια προσέγγιση που έχει με τους εκάστοτε πρωθυπουργούς.

Προτιμούσε τα έργα παρά τα λόγια, οπότε η Κέιτ στεκόταν στο πλάι της και μάθαινε παρατηρώντας την.

kate middleton queen elizabeth

Παρόλο που είχαν 56 ολόκληρα χρόνια διαφορά, η Βασίλισσα και η Κέιτ έχουν τα βασικά προσόντα για τη συγκεκριμένη δουλειά: υπομονή, διακριτικότητα και πίστη.

kate middleton queen elizabeth

Η Κέιτ ενσαρκώνει επίσης το ανεπίσημο μότο της Βασίλισσας για τη δημόσια ζωή: “Ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς”.

kate middleton queen elizabeth
kate middleton queen elizabeth

Πηγή:thetoc.gr