Λίντα Εβαντζελίστα μετά τη διάγνωση με καρκίνο: Παίρνω φρικτά φάρμακα που με κάνουν να αισθάνομαι γριά

Η Λίντα Εβαντζελίστα μίλησε για τα «φρικτά» φάρμακα που πρέπει να παίρνει για να καταστείλει τις ορμόνες της μετά τις δύο διαγνώσεις καρκίνου που έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια, υποστηρίζοντας ότι αυτό την κάνει να αισθάνεται «γριά».

Το 58χρονο σούπερ μόντελ επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή μετά από μια μαστογραφία ρουτίνας που εντόπισε την ασθένεια τον Δεκέμβριο του 2018. Στη συνέχεια, οι γιατροί ανακάλυψαν καρκίνο στον θωρακικό της μυ πέρυσι.

Χρειάστηκε και πάλι χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία, ενώ την ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να παίρνει φάρμακα για πέντε χρόνια.
Καλεσμένη στην εκπομπή «The View» την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, η Εβαντζελίστα έδωσε μια ειλικρινή ενημέρωση για την υγεία της και αποκάλυψε ότι μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις πίστευε ότι θα μπορούσε να «αντιμετωπίσει τα πάντα», μέχρι που υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία.

«Παίρνω φανταστικά φάρμακα εδώ και πέντε χρόνια, σε κάνουν να αισθάνεσαι τόσο καλά», είπε ειρωνικά. «Είναι απαίσια… τα ορμονικά κατασταλτικά, σε κάνουν να αισθάνεσαι γέρος».

Η παρουσιάστρια τη ρώτησε: «Υποθέτω ότι αφού είσαι πολύ άρρωστη, εκτιμάς ακόμα περισσότερο τη ζωή, έχω δίκιο;», στο οποίο το πρώην σούπερ μόντελ απάντησε: «Σωστά. Έχω κάνει τόσες πολλές επεμβάσεις και νόμιζα ότι μπορούσα να αντιμετωπίσω τα πάντα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τη χημειοθεραπεία που σε βάζει σε…».

Στην ερώτηση αν «καλωσορίζει» τις ουλές της, είπε: «Ω, είμαι εντάξει με τις ουλές. Νομίζω ότι οι ουλές είναι “τρόπαια”, είμαι καλά με τις ουλές».

Η 67χρονη Γούπι Γκόλντμπεργκ ρώτησε αν οι δύο εμπειρίες της με την ασθένεια ήταν «διαφορετικές», με τη Εβαντζελίστα να απαντά: «Νομίζω ότι η εμπειρία του καθενός θα είναι διαφορετική. Λοιπόν, ξεκίνησε με τη συνηθισμένη μαστογραφία μου. Ξέρω ότι δεν μας αρέσει να κάνουμε τις μαστογραφίες μας και είμαι η μεγαλύτερη αναβλητική, αλλά αυτό είναι ένα πράγμα στο οποίο ήμουν πραγματικά πιστή».

Εξήγησε πώς την κάλεσαν πίσω ώστε οι γιατροί να της ρίξουν μια δεύτερη ματιά, προσθέτοντας: «Ήταν ένα πρώιμο DCIS [καρκίνωμα του πόρου in situ]. Έχω μια άλλη ασθένεια που αφορά τους πνεύμονές μου και μια οσφυονωτιαία εκτομή που δεν ήταν τόσο καλή και έτσι κατέληξε σε διπλή μαστεκτομή».

Το 58χρονο μοντέλο τόνισε ότι ήταν «η σωστή απόφαση για μένα» δηλώνοντας ότι απλά δεν ήταν επιλογή για εκείνη να «πεθάνει από καρκίνο του μαστού», καθώς μίλησε για τη δεύτερη εμπειρία της με τη νόσο.

Πηγή:protothema.gr

About Post Author