Η Maria Menounos μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο στο πάγκρεας περιμένοντας το πρώτο της παιδί

Η Maria Menounos αποφάσισε ότι δεν θα κάνει baby shower για το κοριτσάκι που περιμένει μέσω παρένθετης μητέρας αυτό το καλοκαίρι, έπειτα από την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που πέρασε.

 «Ο Θεός μου χάρισε ένα θαύμα», λέει η Maria Menounos μέλλουσα μαμά και οικοδέσποινα του «Heal Squad» στο PEOPLE στο τεύχος αυτής της εβδομάδας. Μετά από χρόνια προσπάθειας να γίνουν γονείς, το ζευγάρι δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένο που θα καλωσορίσει το πρώτο του παιδί, αλλά το να διοργανώσουν ένα μεγάλο πάρτι είναι χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων τους αυτές τις μέρες. «Όλη αυτή η χρονιά ήταν τραύμα, άγχος, κρίση», λέει η Menounos. «Υπήρξε ένα λεπτό που σχεδιάζαμε κάτι και μετά έγινε υπερβολικό. Σκέφτηκα, “Απλά πρέπει να θεραπευτώ”.» 

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες ανάρρωσης, η πρώην ανταποκρίτρια του E! News και οικοδέσποινα του podcast «Heal Squad» ανοίγεται στο PEOPLE στο τεύχος αυτής της εβδομάδας για τη μυστική της μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος σταδίου 2. Η διάγνωση έγινε τον Ιανουάριο, η Menounos υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση όγκου 3,9 εκατοστών και τώρα βρίσκεται σε μια αποστολή να ενθαρρύνει τους άλλους να αναζητήσουν απαντήσεις στα προβλήματα υγείας τους. 

Maria Menounos
instagram.com/people/

«Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μέρη στα οποία μπορούν να απευθυνθούν για να προλάβουν τα πράγματα νωρίς», λέει. «Δεν πρέπει να αφήνετε το φόβο να μπαίνει στη μέση. Είχα εκείνη τη στιγμή που νόμιζα ότι ήμουν χαμένη -αλλά είμαι εντάξει επειδή το πρόλαβα αρκετά νωρίς». 

Η 44χρονη Menounos δεν είναι άγνωστη στις μάχες για την υγεία της, αφού διαγνώστηκε και αντιμετωπίστηκε για καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο το 2017. Αλλά για τη σταρ που εστιάζει στην υγεία της και στις αρχές του περασμένου έτους βρισκόταν εν μέσω πανηγυρισμών για την είδηση ότι σύντομα θα γινόταν μαμά, αυτή η πρόσφατη πανωλεθρία αποτέλεσε μεγάλο σοκ. «Αισθανόμουν τόσο καλά, και μετά με χτύπησε στο πρόσωπο μια νέα διάγνωση», λέει η Menounos, η οποία άρχισε να υποφέρει από σοβαρές κράμπες στα πόδια τον περασμένο Ιούνιο. «Φώναζα δυνατά, ήμουν απαρηγόρητη». 

Ένα ταξίδι στο νοσοκομείο αποκάλυψε ότι είχε διαβήτη τύπου 1, ο οποίος υπάρχει στην οικογένειά της. -Τόσο ο πατέρας της Κωνσταντίνου, όσο και ο αδελφός της Πέτρος είναι διαβητικοί.- Της χορηγήθηκε ινσουλίνη, ακολούθησε αυστηρή δίαιτα, άρχισε να παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης και βελτιώθηκε δραματικά. Μέχρι τον Οκτώβριο, «το είχα συντρίψει», λέει η Menounos, η οποία εξακολουθεί να παίρνει καθημερινά ινσουλίνη και να φοράει μετρητή γλυκόζης, «ένιωθα τόσο καλά. Τι άλλο θα μπορούσε να πάει στραβά;» Αλλά ένα μήνα αργότερα ήταν πάλι στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά «με αφόρητο κοιλιακό πόνο σε συνδυασμό με διάρροια». 

Η αξονική τομογραφία και οι εκτεταμένες εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα. «Είπαν, ‘Όλα είναι μια χαρά’. Αλλά συνέχισα να έχω πόνους», λέει. Σε μια πτήση αρκετές εβδομάδες αργότερα, ο πόνος ήταν τόσο έντονος που ένιωσα «σαν κάποιος να μου ξεριζώνει τα σωθικά». 

Αναζητώντας απαντήσεις συμφώνησε να κάνει μαγνητική τομογραφία ολόκληρου του σώματος με μια εταιρεία που ονομάζεται Prenuvo. Η εξέταση αποκάλυψε μια μάζα 3,9 εκατοστών στο πάγκρεας της, ενώ η επακόλουθη βιοψία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για νευροενδοκρινή όγκο του παγκρέατος σταδίου 2, μια μορφή καρκίνου. «Έλεγα “Πώς στο καλό γίνεται να έχω όγκο στον εγκέφαλο και καρκίνο στο πάγκρεας;”» λέει. «Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι περιμένω ένα μωρό». 

Δεδομένου του πρώιμου σταδίου στο οποίο τον έπιασε, η Menounos είχε καλή πρόγνωση και στις 16 Φεβρουαρίου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου μαζί με μέρος του παγκρέατος, τον σπλήνα της, ένα μεγάλο ινομύωμα και 17 λεμφαδένες. «”Ήταν εξαιρετικά επώδυνο», λέει για την ιατρική δοκιμασία και την ανάρρωσή της. «Δεν μπορούσα να κουνηθώ ή να σηκωθώ». 

Maria Menounos
instagram.com/people/

Ευτυχώς, «ο Keven κοιμόταν στο νοσοκομείο κάθε βράδυ», λέει για τον σύζυγό της. «Και ο μπαμπάς μου ήταν ο καλύτερος φροντιστής». Σύμφωνα με τον γιατρό της Menounos, Dr. Ryan Aronin του UCLA, και τον χειρουργό, Dr. Timothy Donahue του UCLA, η σταρ φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζεται χημειοθεραπεία ή πρόσθετη θεραπεία, παρά μόνο ετήσιες εξετάσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια. 

«Είμαι τόσο ευγνώμων και τόσο τυχερή», λέει η Menounos, η οποία βάζει τις τελευταίες πινελιές στο παιδικό δωμάτιο του μωρού της και είναι ενθουσιασμένη που θα έχει μια μικρή συνάντηση μόλις φτάσει. «Ο Θεός μου χάρισε ένα θαύμα. Θα εκτιμήσω το γεγονός ότι την έχω στη ζωή μου πολύ περισσότερο απ’ ό,τι θα εκτιμούσα πριν από αυτό το ταξίδι».