Ομορφιά: 5 απίστευτα οφέλη του αγγουριού για το δέρμα

Το αγγούρι είναι ένα νόστιμο λαχανικό και κρατά το στομάχι δροσερό σε ζεστό καιρό. Ωστόσο, τα οφέλη του αγγουριού δεν περιορίζονται μόνο στη γεύση του. Το αγγούρι έχει μερικές απίστευτες χρήσεις και για το δέρμα. Είναι εφοδιασμένα με βιταμίνες, μέταλλα και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη του εκχυλίσματος αγγουριού για το δέρμα είναι πολλά.

Μειώνει το πρήξιμο και το πρήξιμο

Τα αγγούρια μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο και το πρήξιμο του δέρματος καθώς είναι πλούσια σε φολικό οξύ και βιταμίνη C. Το φυλλικό οξύ καταπολεμά τις περιβαλλοντικές τοξίνες , οι οποίες μπορεί να κάνουν τα μάτια πρησμένα. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εάν έχετε στερηθεί τον ύπνο και διαπιστώσετε ότι έχετε πρησμένους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας

Βοηθά στη διαχείριση της ακμής

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το λιπαρό δέρμα έχουν την τάση να φράζουν τους πόρους του δέρματος και να προκαλούν εξάρσεις ακμής. Τα αγγούρια μπορεί να βοηθήσουν στον καθαρισμό του δέρματος και στη σύσφιξη των πόρων , καθώς έχουν ήπια στυπτική φύση (δηλαδή, περιέχουν χημικές ουσίες που βοηθούν στη συρρίκνωση των πόρων).

Βοηθά στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης

Σύμφωνα με μια μελέτη , τα αντιοξειδωτικά συστατικά στα αγγούρια μπορεί να είναι ένα τεράστιο αντιρυτιδικό συστατικό . Επίσης, τα αγγούρια περιέχουν τόσο φολικό οξύ όσο και βιταμίνη C. Η βιταμίνη C έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να διευκολύνει την ανάπτυξη νέων κυττάρων , ενώ το φολικό οξύ βοηθά στην καταπολέμηση των περιβαλλοντικών τοξινών , που μπορεί να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται κουρασμένο ή να γεράσει πρόωρα.

Καταπραΰνει τον ερεθισμό του δέρματος

Η αντιφλεγμονώδης και δροσιστική δράση των αγγουριών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας του δέρματος, του πόνου και του ερεθισμού, που μπορεί να προκληθούν από τσιμπήματα εντόμων, ηλιακά εγκαύματα και εξανθήματα.

Παρέχει μια βάση για ενυδάτωση

Το 96 τοις εκατό των αγγουριών αποτελείται από νερό. Το νερό από μόνο του δεν αρκεί για να ενυδατώσει καλά το δέρμα σας, αλλά ο χυμός αγγουριού, αναμεμειγμένος με άλλα ενυδατικά συστατικά όπως η αλόη βέρα ή το μέλι, μπορεί να καταπραΰνει το δέρμα σας, καθώς αυτά τα συστατικά έχουν δροσιστικές ιδιότητες και είναι αντιφλεγμονώδες .

Πηγή:healthweb.gr

About Post Author