Σπιτικό παγωτό σοκολάτας με τρία υλικά 

Σας αρέσει το παγωτό σοκολάτας; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτή την εύκολη συνταγή για παγωτό σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς αυγό.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι τρία υλικά και λίγη υπομονή μέχρι να παγώσει.

Λιγότερη ζάχαρη

Υπάρχουν πολλές εύκολες συνταγές παγωτού με τρία υλικά στο διαδίκτυο αλλά η συγκεκριμένη εκδοχή είναι λιγότερο γλυκιά.

Η τεχνική είναι απλή: προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπήστε το παγωτό για λιγότερο από 10 -15 λεπτά.

Ποια είναι τα τρία υλικά; Παχιά σαντιγί, λίγο ζαχαρούχο γάλα και σιρόπι σοκολάτας. Προαιρετικά, προσθέστε μια πρέζα θαλασσινό αλάτι αν θέλετε, καθώς κάνει μια ωραία αντίθεση με τη γλυκιά γεύση σοκολάτας του παγωτού.

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει μόνο το 1/4 της ποσότητας ζαχαρούχου γάλακτος που συνηθίζεται σε άλλες συνταγές. Το σιρόπι σοκολάτας θα προσθέσει την έξτρα γλυκιά γεύση.

pagoto sokolatas1

Οφέλη σπιτικού παγωτού

Η παρασκευή σπιτικού παγωτού θα σας επιτρέψει να γνωρίζετε να συστατικά που προσθέτετε κάνοντας καλύτερες επιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε γάλα ή κρέμα χαμηλών λιπαρών, λιγότερη ζάχαρη και φυσικά κανένα συντηρητικό.

Παγωτό σοκολάτας

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ( 480 ml ) βαριά σαντιγί (κρύα)
  • 1/4 φλιτζάνι ( 60 ml ) ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα (δεν πρέπει να συγχέεται με το γάλα εβαπορέ)
  • 3/4 φλιτζάνι ( 180 ml ) σιρόπι σοκολάτας
  • μία πρέζα θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)
pagoto sokolatas

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά: βαριά σαντιγί, ζαχαρούχο γάλα, σιρόπι σοκολάτας και/ή θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά).

Βήμα 2ο

Χτυπάτε με μίξερ το μείγμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές (για να αποφευχθεί το τεράστιο πιτσίλισμα, ξεκινήστε με πιο αργή ταχύτητα και καθώς η κρέμα πήζει, αυξήστε την ταχύτητα) . Προσέχετε να μην ανακατευτεί υπερβολικά ή να μη «σπάσει» το μείγμα της κρέμας σαντιγί.

Βήμα 3ο

Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα, καλύψτε την με μεμβράνη και βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη για περίπου 4-5 ώρες.

Βήμα 4ο

Σε περίπου 3-4 ώρες μπορείτε να έχετε ένα παγωτό τύπου «soft serve». Αν προτιμάτε πιο σφιχτή υφή, καταψύξτε για τουλάχιστον 5-6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Πηγή: bestrecipebox.com