Παπαρδέλες με πιπεριές κέρατο και βασιλικό

Μαγειρεύουμε παπαρδέλες με πιπεριές κέρατο και βασιλικό για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε σκορδάκι, θρυμματισμένη φέτα και λίγο μπούκοβο καυτερό.

Σερβίρουμε αμέσως, με αυγά ποσέ ή τηγανητά, ούτως ώστε σπάζοντας τον μελάτο κρόκο να δημιουργηθεί μια «μια ιδιότυπη και λιχούδικη σάλτσα».

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10′

Μαγείρεμα: 10′

Υλικά

500 γρ. παπαρδέλες (ή άλλο μακρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)

500 γρ. πράσινες πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες και χοντροκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ολόκληρη

30 μεγαλούτσικα φύλλα βασιλικού, ολόκληρα, καλά πλυμένα και στεγνωμένα

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για το σερβίρισμα

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

λίγο μπούκοβο καυτερό

4 αυγά ποσέ

More From Author