Υλικά

½ συσκευασία (125γρ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

½ φλ. (115γρ.) ζάχαρη MONAMI

½ φλ. (80γρ.) μαλακή καστανή ζάχαρη MONAMI (Light Brown Sugar)

1 αυγό (Μ)

1 κουταλάκι (5 γρ.) εκχύλισμα βανίλιας MONAMI

1 φλ. (150 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλ. (25 γρ.) κακάο

1 κουταλιά (15γρ.) κορν φλάουρ MONAMI

½ κουταλάκι (4γρ.) μαγειρική σόδα MONAMI

½ κουταλάκι αλάτι

1 φλ. (180γρ.) κομματάκια σοκολάτας Bakandys (Chocolate Chips)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζετε το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρη. Με μία σπάτουλα τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο, το κορν φλάουρ και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύετε μέσα και το αλάτι. Τα προσθέτετε σιγά – σιγά στο μείγμα του βουτύρου. Μετά, αναμιγνύετε μέσα τα chocolate chips. Παίρνετε ζύμη με ένα κουτάλι παγωτού και τις πλάθετε σε μπάλα. Τις βάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Τα αφήνετε να ξεπαγώσουν για 20 λεπτά και μετά ψήνετε στους 180°C για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στις άκριες. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά να τα μετακινήσετε από το ταψί γιατί μόλις τα βγάλετε θα είναι μαλακά.

Χρύσω Λέφου

Πηγή:xrysessyntages.com