της Νίνα Θεοχαρίδου

Χρόνος: 30 λεπτά + 3 ώρες αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 6 άτομα)

750 γρ. φράουλες (1 ½ συσκευασία των 500 γρ.), ξεπλυμένες και καλά στραγγισμένες

½ φλ. ζάχαρη + 1 κοφτή κουταλιά επιπλέον

1/4 φλ. κρύο νερό

1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη

2 κουταλάκια μπράντι

1 φλ. (1/4 λίτρου) κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση:

Αφαιρείτε τα κοτσανάκια των φραουλών, κρατάτε στην άκρη 1 σχεδόν φλ. φράουλες και τεμαχίζετε τις υπόλοιπες. Τις βάζετε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ μαζί με τη ζάχαρη και τις αλέθετε μέχρι να ρευστοποιηθούν. Τις περνάτε από σουρωτήρι για να μαζέψετε τα σποράκια τους και τις βάζετε σε κατσαρολάκι. Τις βράζετε μέχρι να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξουν ελαφρά.

Στο μεταξύ, βάζετε το νερό σε ένα μπολάκι, ραντίζετε μέσα τη ζελατίνα και την αφήνετε να μουλιάσει για 5 λεπτά. Μόλις οι αλεσμένες φράουλες είναι έτοιμες, αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, αδειάζετε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνα και την ανακατεύετε στο μίγμα μέχρι να διαλυθεί. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για 45-60 λεπτά περίπου μέχρι να κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρά.

Στο μεταξύ, κόβετε τις φράουλες που κρατήσατε στην άκρη σε κυβάκια/ζάρια, τις βάζετε σε ένα μικρό μπολ, τις πασπαλίζετε με τη 1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη και τις ραντίζετε με το μπράντι. Τις ανακατεύετε και τις κρατάτε στην άκρη.

Μετά τα 45-60 λεπτά περίπου, όταν οι φράουλες με τη ζελατίνα θα είναι έτοιμες, τις βγάζετε από το ψυγείο και τις χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 περίπου λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει κα να φουσκώσει το μίγμα για 3-5 περίπου λεπτά.

Μοιράζετε τη μους σε 6 μπολάκια και την κρατάτε στο ψυγείο για μίνιμουμ 2 ώρες πριν την σερβίρετε. Παράλληλα, βάζετε το μπολ με τις ψιλοκομμένες φράουλες στο ψυγείο. Όταν θα σερβίρετε, μοιράζετε τις ψιλοκομμένες φράουλες και το χυμό τους από πάνω. 

Πηγή:xrysessyntages.com