Μόνο στη Σπονδή : 4 Hands Dinner Akrame Benallal & Arnaud Bignon Domaine Costa Lazaridi

O Arkame Benallal, chef patron του βραβευμένου με ένα αστέρι Michellin εστιατορίου Arkame στο Παρίσι, έρχεται στις 22 Ιανουαρίου 2023 στη Σπονδή. Μαζί με τον Arnaud Bignon, exécutive chef του εστιατορίου Σπονδή, δημιουργούν ένα μοναδικό “4 hands dinner” που εμπνέεται από την γη και τη θάλασσα και προσφέρει τα αρώματα και τις γεύσεις του δάσους και του ωκεανού σε εξαιρετικά εκλεπτυσμένες δημιουργίες.

Ο γεννημένος στην Γαλλία Benallal  έχει δουλέψει δίπλα στο ιερό τέρας της παγκόσμιας γαστρονομίας Pierre Gagnaire, στον μάγο της μοριακής κουζίνας Ferran Adria αλλά και στις κουζίνες άλλων σπουδαίων εστιατορίων όπως τα  Elysées και Château des Sept Tours.
 

H κουζίνα του βασίζεται στα τοπικά και στα εποχιακά προϊόντα, ενώ το μενού του αλλάζει συχνά ακολουθώντας τόσο την διαθεσιμότητα των φρέσκων πρώτων υλών όσο και την έμπνευση και διάθεσή του.
 

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν ακολουθεί τις γαστρονομικές  τάσεις αλλά την διαίσθησή του έχοντας σαν οδηγό την διαχρονικότητα η οποία χαρακτηρίζει το έργο των μεγάλων σεφ της ιστορίας. Άλλωστε κατά τον Arkame “η μαγειρική είναι σαν την ζωή, δεν ανακαλύπτουμε ξανά τον τροχό αλλά εξελισσόμαστε και βρίσκουμε καινούργιες χρήσεις του”!
 

Η πολυπλοκότητα και η φινέτσα αποτελούν κοινό τόπο στα πιάτα του και ως εκ τούτου ανάλογες αρετές απαιτούνται και από τα κρασιά που θα συνοδεύσουν αυτό το ξεχωριστό μενού. Το πολυβραβευμένο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη από την Δράμα διαχρονικά μας προσφέρει αμφότερες και οι ειδικά επιλεγμένες ετικέτες του θα αποτελέσουν ιδανικούς συνοδούς για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε:
Christian Potelle
Tel: +30 210 75 64 021

About Post Author