Wine bars της Αθήνας για κάθε γούστο

Παλιά και νέα οινικά σποτ που φροντίζουν ώστε το terroir της πρωτεύουσας να παραμένει γοητευτικά πλούσιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

Από το Ασύρτικο και το Ξινόμαυρο έως τις ιδιαίτερες εμφιαλώσεις του Νέου Κόσμου και από τα εξόχως ταιριαστά πιάτα μέχρι τα εξαιρετικά φιλόξενα εσωτερικά τους, τα wine bars της πόλης δεν έπαψαν ποτέ να συγκινούν το οινόφιλο κοινό ή να δημιουργούν καινούριους φίλους, γύρω από ένα ποτήρι -ή μπουκάλι- κρασιού.

Wine bars, οινικά σποτ, παλιά και νέα σημεία σαν τα παρακάτω, φροντίζουν ώστε το terroir της πόλης να παραμένει διαρκώς εύφορο και πλούσιο.

‘By the Glass’, η κλασική αξία του downtown

 Εντός της αστικής αύρας της Στοάς Ράλλη και δίπλα από τη γοητευτικά ήσυχη Πλατεία Ραλλούς Μάνου, το ‘By The Glass’ δεν είναι απλά ένα ακόμη wine bar της Αθήνας αλλά ένα σημείο αναφοράς για το πεδίο του κρασιού και της γεύσης στην πόλη.

By the Glass Wine bar Αθήνα 2

Αποτελεί μία οινική σταθερά, περιπλέκοντας όμορφα location, ατμόσφαιρα και trend – ένα σημείο συνάντησης όχι μόνο για φανατικούς οινόφιλους αλλά και για όλους όσοι επιθυμούν να τσιμπήσουν κάτι, να τα πουν και να γνωρίσουν μία ωραία ετικέτα, σε ένα έξοχο και ακραία αθηναϊκό σκηνικό.

Στη Νέα Σμύρνη, για το σχεδόν speakeasy wine bar ‘Κάρολο’

Χώρος κρυμμένος τόσο-όσο ώστε να τον ανακαλύπτουν εκείνοι που επιθυμούν να εξερευνήσουν πραγματικά τις αληθινές απολαύσεις της ζωής, ‘βυθισμένος’ στο αίθριο ενός εμπορικού κέντρου. Ασυνήθιστο σημείο για ένα wine bar θα έλεγε κανείς αλλά εκεί ακριβώς στεγάζεται ο ‘Κάρολος’.

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη 9

Η έμπειρη ομάδα του θα σε ξεναγήσουν στις διαδρομές του ελληνικού κρασιού, με δεκάδες ετικέτες, προσεκτικά διαλεγμένες ώστε να ικανοποιούν κάθε γούστο και παλέτα, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό ένα άκρως αντιπροσωπευτικό φάσμα της χώρας μας, σε περιοχές, ποικιλίες και κτήματα.

‘Oh! Dio’, στο Θησείο για ένα wine bar σχεδόν… θεϊκό

Σε ένα από τα πιο προνομιακά όσο και αντιπροσωπευτικά σημεία της Αθήνας, στο Θησείο και εκεί όπου άλλοτε στεγαζόταν το Ωδείο Athenaeum Μαρία Κάλλας, το ‘Oh! Dio’ συστήνεται εδώ και λίγο καιρό σαν μία νέα και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο πεδίο των wine bar restaurants της πόλης.

To wine bar Oh! Dio στο Θησείο 1

Η Φωτεινή Παντζιά του ‘By The Glass’ και ο Άγγελος Δαμουλιάνος του botilia.gr ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας έναν χώρο για κάθε στιγμή της ημέρας, γεμάτο ιστορία, τέχνη και γαστρονομία.

‘Psyche’, ένα wine bistro-όαση στο αθηναϊκό κέντρο

Για πάνω από έναν χρόνο, το ‘Psyche’ υπηρετεί όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο wine bistro, όντας παράλληλα μία αληθινή όαση στην καρδιά της Αθήνας και σε ένα εκ των κεντρικότερων σημείων της πρωτεύουσας.

Psyche wine bar Αθήνα 11

Η feelgood ιδιοσυγκρασία του και το οικείο περιβάλλον του φτιάχνουν τον φιλόξενο καμβά, πάνω στον οποίο η ομάδα του ζωγραφίζει με τις οινικές της επιλογές. 

‘Τανίνη Αγάπη μου’, ένα διαφορετικό wine bar των Εξαρχείων

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, περίπου 5 χρόνια πριν, το ‘Τανίνη, Αγάπη μου’ έγινε talk of the town και ιδιαίτερο σημείο αναφοράς για τους οινόφιλους εντός των αθηναϊκών τειχών.

Τανίνη Αγάπη μου wine bar Αθήνα Εξάρχεια 14

Μία ομάδα ανθρώπων εκ των οποίων ο καθένας αγαπά το κρασί με τον δικό του τρόπο, έφτιαξαν έναν πολύχρωμο και ανοιχτόκαρδο χώρο/wine bar ώστε να διηγηθούν οινικές ιστορίες και να μοιραστούν το πάθος τους. 

‘Terroirist’: Φέρνοντας τη wine bar κουλτούρα στο Χαλάνδρι

Στο κέντρο του Χαλανδρίου, το wine bar ‘Terroirist’ στεγάζεται σε μία παλιά μονοκατοικία από τη δεκαετία του 1960 που έχει όμορφα αναπαλαιωθεί, διατηρώντας πολλά από τα δομικά της στοιχεία και εμπλουτίζοντάς τα με industrial και θεατράλε πινελιές.

Wine bar Terroirist Χαλάνδρι 4

Παράλληλα και συμπληρωματικά, μία θαυμάσια διαμορφωμένη αυλή πλαισιώνει το χωροταξικό της γίγνεσθαι, την ίδια στιγμή που όλοι οι χώροι ντύνονται με jazz, blues και funk μουσικές.

Bonus: Μία απροσδόκητη οινική έκπληξη

Σε ένα σουβλατζίδικο των Εξαρχείων υπάρχει ένα σχεδόν μυστικό κελάρι με σπουδαία κρασιά

Προφανώς και γνωρίζεις τον ‘Πρίγκιπα’, ένα από τα πιο δυνατά assets της Αθήνας όταν η κουβέντα πηγαίνει στα σουβλάκια με ονομασία προέλευσης αλλά και στις βορειοελλαδίτικες γευστικές αναφορές.

Το κελάρι κρασιών Καταγώγι στο σουβλατζίδικο Πρίγκιπας 8

Όμως ο ‘Πρίγκιπας’ δεν περιορίζεται εκεί. Αγαπά πολύ το κρασί και επενδύει διαρκώς στην οινική του εξέλιξη. Η πρόσφατη ανανέωση του χώρου του έφερε μαζί της και το ‘Καταγώγι’, ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο κελάρι, όπου αποθηκεύεται μία μεγάλη ποικιλία φυσικών κρασιών. 

Πηγή:athinorama.gr

About Post Author