Παγωτά που σε κάνουν να νοιώθεις υπέροχα!

Η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα και οι βόλτες στην πόλη έχουν γίνει δύσκολες κατά τη διάρκεια της ημέρας.Ακόμα κι αν πάρεις την απόφαση να βγεις, προκύπτει το δίλημμα: παγωτό ή ποτό.

Λύνουμε τον γόρδιο δεσμό, αφού ψάξαμε, δοκιμάσαμε και βρήκαμε τις πιο ωραίες γεύσεις παγωτού που έχουν αλκοόλ.

Μezcal με φραγκόσυκο στο Django

Αν αγαπάς τη Σύρο τότε ξέρεις ότι στο Django θα φας το πιο ωραίο παγωτό του νησιού και ίσως και των Κυκλάδων. Όταν όμως άνοιξε στο Κουκάκι καταλάβαμε ότι αυτό το παγωτό είναι μέσα στα καλύτερα που έχουμε φάει ποτέ. Ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης φτιάνει φυσικό παγωτό που έχει υλικά μόνο από τον πρωτογενή τομέα, δεν περιέχει επεξεργασμένα, όπως διάφορα πηκτικά, σύνθετα ή τεχνητά σάκχαρα, δεξτρόζη και πολλά ακόμα. Επίσης, λατρεύει τους πειραματισμούς αλλά και το νησί του, το οποίο έχει πάρα πολλά φραγκόσυκα.

Έτσι, όταν μαζεύει μια σεβαστή ποσότητά στις αρχές Αυγούστου, κάνει ένα limited edition παγωτό mezcal με φραγκόσυκο. Σερβίρεται τόσο στη Σύρο όσο και στην Αθήνα και χρησιμοποιεί το εξαιρετικό mezcal Vida. Επίσης, κατά καιρούς μπορεί να πετύχεις και άλλες γεύσεις με αλκοόλ όπως ανανά με spiced rum, gin με λεμόνι, gin με αγγούρι και αρκετές άλλες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Django θα έχει ενεργό ρόλο το SIFF (Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Σύρου) αφού ανάλογα με το θέμα ετοιμάζουν αντίστοιχες γεύσεις παγωτού με αλκοόλ. Πέρυσι, το θέμα ήταν η ποταπαγόρευση και εκείνη η εποχή ενώ φέτος, η μετανάστευση και η προσφυγιά.

DJANGO

Bitter σοκολάτα με ρούμι και ξύσμα πορτοκαλιού στο Oggi

Ένα οικογενειακό όνειρο που έγινε πραγματικότητα μέσω Ιταλίας. Πιο συγκεκριμένα, η αγάπη για το παγωτό της μαμάς Αθηνάς, μεταλαμπαδεύτηκε στα τρία παιδιά· τον Χριστόφορο, τον Νίκο και την Αιμιλία. Πήρε όμως σάρκα και οστά όταν γνώρισαν τον Carmelo Chiaramida, ιδιοκτήτη της gelateria Oggi με καταστήματα στην Ιταλία, στη Χιλή, στη Βαρκελώνη.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Oggi στην οδό Βουλής το οποίο προσφέρει βελούδινο και αυθεντικό gelato που σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι στην Ιταλία. Και όχι όπου κι όπου στην Ιταλία, αλλά μέσα στο Βατικανό, εκεί όπου ζει ο Πάπας. Η ιστορία έχει ως εξής: Μια παραμονή Χριστουγέννων ο Carmelo Chiaramida άκουσε την ερώτηση: «Είσαι έτοιμος να φτιάξεις παγωτό για τον Πάπα;».

Η απάντηση φυσικά ήταν θετική και το αποτέλεσμα ήταν μία από τις best seller γεύσεις με όνομα, terza nota cacao το οποίο είναι bitter σοκολάτα με ρούμι και ξύσμα πορτοκαλιού. Και αν αναρωτιέσαι, αυτό δεν έγινε μόνο για μία φορά, αφού ο Carmelo είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει το δικαίωμα να φτιάχνει παγωτό για το Βατικανό και τον Πάπα.

OGGI

Pina Colada στο Maraboo

Από τότε που άνοιξε το Maraboo έχει καταφέρει δυο πράγματα: Το πρώτο είναι να γεμίσει με κυπελάκια παγωτό την οδό Αρχελάου και το δεύτερο είναι να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα παγωτό μπορεί να είναι νόστιμο -και ακόμα πιο νόστιμο θα πω εγώ- αν είναι απαλλαγμένο από οτιδήποτε τεχνητό. Η Βίκυ και ο Ιγκόρ φτιάχνουν παγωτό μόνο με φυσικά υλικά.

Μερικές από τις γεύσεις τους περιέχουν αλκοόλ και είναι εμπνευσμένες από εμβληματικά cocktails. Το ένα είναι η Pina Colada (με λευκό ρούμι όπως στο cocktail), ένα άλλο είναι το σορμπέ μαύρη σοκολάτα με παλαιωμένο ρούμι, ενώ στο παρελθόν έχουν κάνει και vodka λεμόνι όπως επίσης και sorbet negroni. Άμα είσαι τυχερός μπορεί να το πετύχεις.

MARABOO

Ρακόμελο στο Fatto a mano

Ένα τεράστιο μαγαζί, εντελώς εκτός πιάτσας το οποίο φτιάχνει παγωτό όλο τον χρόνο. Κάποιος θα έλεγε ότι αυτό το πλάνο δεν είναι βιώσιμο. Όμως όταν φτιάχνεις αγνό, χειροποίητο παγωτό σε υπέροχες γεύσεις τότε είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις. Και το Fatto a mano το κατάφερε όχι μόνο στο Περιστέρι, όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημα το 2013 αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που άνοιξε.

Σκοπός του Γιάννη Νυκτάρη, όταν έκανε την αρχή, ήταν να δημιουργήσει παγωτά με ελληνικές πρώτες ύλες και γεύσεις. Για αυτό τον λόγο στις επιλογές υπάρχει και το παγωτό ρακόμελο. Γνήσια ρακή και θυμαρίσιο μέλι από την Κρήτη, στο φρεσκοψημένο χωνάκι ή στο κυπελλάκι σου. Ένα παγωτό τόσο ελληνικό, τόσο κρητικό και τόσο νόστιμο.

FATTO A MANO

Πραλίνα φουντουκιού, κόκκοι κακάο, βερίκοκο και μαύρο ρούμι στο Κόκκιον

Όταν άνοιξε το Κόκκιον, ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι θα περιμέναμε πολλά περισσότερα από ένα απλώς καλοφτιαγμένο παγωτό. Κι αυτό γιατί είναι το δημιούργημα ενός ταλαντούχου ανθρώπου, του Βασίλη Παπαματθαίου ο οποίος έχει δουλέψει σε τριάστερα εστιατόρια.

Αφού σπούδασε ζαχαροπλαστική στην Espaisucre της Βαρκελώνης, αποφάσισε να δείξει την αγάπη του για το παγωτό και τις περίεργες γεύσεις στην οδό Πρωτογένους. Αν αναρωτιέσαι από πού προέρχεται το όνομα, κόκκιον είναι η ονομασία του χαρουπιού στα αρχαία. Κι αφού έμαθες ό,τι χρειαζόσουν, κράτα το πιο βασικό: θα βρεις μία υπέροχη γεύση με αλκοόλ. Ποια είναι αυτή; Πραλίνα φουντουκιού, κόκκοι κακάο, βερίκοκο και μαύρο ρούμι.

ΚΟΚΚΙΟΝ

Gelato Mascarpone με μοσχάτο Λήμνου στο Le Greche

Ένα παγωτατζίδικο τόσο διάσημο που σχεδόν όλες τις ημέρες του καλοκαιριού θα βρεις ουρά απ’ έξω. Ξεκίνησε στην οδό Μητροπόλεως και τον τελευταίο καιρό επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Το Le Greche έχει εκπληκτικό παγωτό και αυτό οφείλεται στο ότι η ιδιοκτήτριά του σπούδασε για τέσσερα χρόνια στην Μπρέσια της Ιταλίας, τη μοναδική τέχνη του παγωτού. Φρέσκο, απόλυτα υγιεινό, προσεγμένο και λαχταριστό. Επίσης, έχουν και πολλές γεύσεις που συνδέονται με το αλκοόλ.

Gelato σοκολάτα με δαμάσκηνα και ρούμι, gelato και τούρτα σεμιφρέντο τριραμισού με kahlua, gelato ricotta με aperol, gelato mascarpone με μοσχάτο Λήμνου, μπαμπάδες με ρούμι. Επίσης, μας προτείνουν και ένα ελαφρύ κοκτέιλ κρασιού: μια μπάλα σορμπέ σερβιρισμένη σε ποτήρι σαμπάνιας και κρασί Prosecco. Προσωπικά αγαπημένο μου είναι το gelato ricotta με aperol το οποίο είναι δροσερό, νόστιμο και πολύ καλοκαιρινό.

LE GRECHE

Πηγή:oneman.gr

About Post Author