«Ο Ψαράς» του Τζον Λάνγκαν: Ένα συγκλονιστικό βιβλίο τρόμου

Από τις εκδόσεις Αίολος κυκλοφορεί το βιβλίο του Τζον Λάνγκαν, με τίτλο «Ο Ψαράς».

Το Ρέμα του Ολλανδού, ένας ορμητικός χείμαρρος με απότομες όχθες, διασχίζει τα δάση γύρω από το Γούντστοκ, στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, γεμάτος υποσχέσεις για τους επίδοξους ψαράδες.

Τέτοιοι ψαράδες είναι και ο Έιμπ με τον Νταν, δυο φίλοι που βρήκαν παρηγοριά για την απώλεια των αγαπημένων τους στο κοινό τους πάθος για το ψάρεμα. Οι φήμες, όμως, που συνοδεύουν το Ρέμα του Ολλανδού δεν κάνουν λόγο μόνο για έναν απομονωμένο ψαρότοπο, αλλά και για ένα μυστικό που βρίσκεται εκεί και που ίσως βοηθούσε να απαλύνουν τη θλίψη τους ο Νταν και ο Έιμπ.

Παρόλο που και οι δυο τους αντιμετωπίζουν τις φήμες αυτές σαν δεισιδαιμονίες, σύντομα θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια ιστορία σκοτεινή σαν τα ορμητικά νερά εκείνου του χειμάρρου του Ολλανδού, με επίκεντρο έναν μυστηριώδη άνδρα με το προσωνύμιο Ψαράς, μια ιστορία που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις απώλειες που έχουν βιώσει και με το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλουν για να τις αναπληρώσουν.

«Ο Ψαράς», ένα από τα συγκλονιστικότερα μυθιστορήματα τρόμου των τελευταίων ετών, μιλάει για την απώλεια, τη μοναξιά και τη φιλία, με περίτεχνη γραφή, λεπτοδουλεμένη πλοκή και σκοτεινή φαντασία, συνδυάζοντας τη βιβλική ιστορία του Ιώβ, το Μόμπι Ντικ, του Χέρμαν Μέλβιλ, και τις ιστορίες του Χ.Φ. Λάβκραφτ. Το 2016, ο Ψαράς πήρε το βραβείο Bram Stoker Καλύτερου Μυθιστορήματος.

Τζον Λάνγκαν

O συγγραφέας Τζον Λάνγκαν (John Langan) γεννήθηκε το 1969. Οι συγγραφείς που τον επηρέασαν, όπως λέει ο ίδιος, είναι οι Χένρι Τζέιμς, Κάρολος Ντίκενς και Πίτερ Στράουμπ.

Έχει γράψει δύο μυθιστορήματα, τα House of Windows (2009) και Ο Ψαράς (The Fisherman, 2016), και έξι συλλογές διηγημάτων. Επίσης γράφει κριτικές για βιβλία τρόμου και φαντασίας στο περιοδικό Locus. Είναι από τους ιδρυτές των βραβείων Shirley Jackson και έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής τους.

Κατοικεί στην κοιλάδα του ποταμού Χάντσον, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, με την οικογένειά του και τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

About Post Author