Ρημάζει το σπίτι της «τραγουδίστριας της νίκης» Σοφίας Βέμπο στον Βόλο

Ρημάζει στη φθορά του χρόνου το σπίτι όπου έζησε για περισσότερα από 18 χρόνια η «τραγουδίστρια της νίκης» Σοφία Βέμπο!

Η παλιά μονοκατοικία της οδού Δημητριάδος, στο κέντρο του Βόλου, εδώ και χρόνια μένει αναξιοποίητη και απούλητη, καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα σε πολυκατοικίες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ thenewspaper.gr, ο Δήμος Βόλου δεν κάνει καμία προσπάθεια να αγοράσει το ιστορικό ακίνητο προκειμένου να το μετατρέψει σε μουσείο. Και όλα αυτά την ώρα που αγνοείται ακόμη η μπρούντζινη προτομή της σπουδαίας ερμηνεύτριας που κάποιοι ασυνείδητοι αφαίρεσαν από την κεντρική είσοδο του δημαρχείου της πόλης.

Η Σοφία Βέμπο γεννήθηκε στις 10 Φεβρουάριου 1910 στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης, όπου ο πατέρας της Αθανάσιος Μπέμπος, ο οποίος καταγόταν από την Τσαριτσάνη, δούλευε ως καπνεργάτης. Το 1912 η οικογένειά της μετεγκαταστάθηκε στη Κωνσταντινούπολη. Εκεί γεννήθηκε ο αδελφός της, ο Τζώρτζης, η αδελφή της, Αλίκη, και ο μικρότερος αδελφός της, Ανδρέας. Στον Βόλο η αξέχαστη τραγουδίστρια, η οποία ταυτίστηκε με το Έπος του ’40, αναγκάστηκε λόγω φτώχειας να κάνει διάφορες δουλειές για να βοηθήσει την οικογένειά της. Στην αρχή εργάστηκε ως ταμίας στο κατάστημα «Φλωρία», ενώ την ίδια περίοδο άρχισε να εξασκείται στην κιθάρα με τη βοήθεια της φίλης της Μαρίτσας Χασάπη.

Πηγή:espressonews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours