Ραγίζει καρδιές πρώην παρουσιαστής της ΕΡΤ – «Μάχομαι λυσσαλέα μια πενταετία τώρα με καρκίνο στο αίμα»

Ανατριχιάζει η ανάρτηση του δημοσιογράφου, συγγραφέα και πρώην παρουσιαστή του Δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ, Ευγένιου Ανδρικόπουλου.

Μια γενναία ομολογία της μάχης του με τον καρκίνο στο αίμα…

Σας παραθέτουμε την σχετική ανάρτηση:

«Κυρίες Κύριοι,
Είναι γνωστό το ιστορικό μου.. Μάχομαι λυσσαλέα μια πενταετία τώρα έναν καρκίνο στο αίμα (πολλαπλούν μυέλωμα) χάρις στον επαγγελματικό αλτρουισμό, την επιστημονική επάρκεια και το ότι οι θεράποντες ιατροί έτυχε να είναι και αναγνώστες μου ή τηλεθεατές μου στα Μέσα τα οποία έχω απασχοληθεί.
Και τον διαχειρίζονται (πάρα τις αντιρρήσεις μου οι οποίες εδράζονται στο ότι αφ’ ενός έχω καταπονηθεί βιολογικά και αφ’ ετέρου οικονομικά και ψυχικά) με επιτυχία αδιαφορώντας παγερά για το βεβαρημένο ιστορικό μου.
(2009: εγχείριση εννέα ωρών ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. @2015: Έμφραγμα συνέπεια του οποίου είναι η ανεπαρκής λειτουργία της καρδιάς. 2017: επιθετικός καρκίνος στο αίμα. 2021: Και κορωναϊός ως επιστέγασμα όλων αυτών και φυσικά επί του ΧΑΠ (χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια). Που σημαίνει πως επιβιώνω με οξυγόνο. )
Κρατήστε για λίγο την ανάσα σας. Δεν πρόκειται για διαμαρτυρία ή καταγγελία κατά του ασφαλιστικού μου φορέα..
Θεωρητικά είναι η ανταπόδοση των 38 ετών αδιάλειπτης εργασίας (ούτε μία ώρα διακοπή) δίχως ποτέ να δεχτώ από κανέναν εργοδότη ούτε ένα ευρώ ή δραχμή μαύρα αν και μου προτάθηκε κατ’ επανάληψη. Περί ενημερώσεως πρόκειται.
Προ μηνός κατά τη διάρκεια μιας από τις αλλεπάλληλες ημερήσιες χημειοθεραπείες μου στου Γεννηματά, μια κυρία εμφανίστηκε παραπλεύρως μου φέρουσα στον ώμο της μια υπερσύγχρονη συσκευή παροχής οξυγόνου εξωτερικής χρήσης και διάρκειας επτά ωρών.
Η έκπληξη. Αφού την ρώτησα διάφορα περί της αξιοπιστίας της συσκευής και του κόστους της και βεβαίως αφού έκανα μια πρώτη επιπόλαια έρευνα στην αγορά, σκέφθηκα να σας ενημερώσω για την ύπαρξή της, δια της οποίας:
Απελευθερώνεται ο χρήστης της κάτι που πρωτίστως ενδιαφέρει όλους όσους συναδέλφους είναι εν ενεργεία και έχουν την ανάγκη της για να εξακολουθήσουν να εργάζονται , δεδομένου πως έχουν εξ αιτίας του ιού αποκοινωνικοποιηθεί έχοντας αποστερηθεί βασικών αγαθών.
Οι καιροί ου μενετοί.. Δεν μας περισσεύει κανείς..
Και καταλήγοντας αναφέρω ότι το κόστος εξαρτάται από την εταιρία: Από 150 ως 250 ευρώ μηνιαίως. Ήδη το ταμείο μας καταβάλλει 90 ευρώ για τη δυσκίνητη που φιλοξενούμε επί της οικείας μας.
Στην διακριτική ευχέρειά σας είναι να αποφασίσετε στη βάση της προσφορότερης ευκαιρίας και φυσικά της τεχνολογικής της επάρκειας».

Ευγένιος Ανδρικόπουλος