Παρουσίαση των γλυπτών του Takis στο κέντρο της Αθήνας. Μια γιορτή συνάντησης της σημαντικής σύγχρονης τέχνης με τον δημόσιο χώρο.
Την Δευτέρα 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Athénée η επίσημη παρουσίαση των έργων του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Takis.
Το εντυπωσιακό γλυπτό με τίτλο «Αιολικό», το οποίο έχει τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, προσδίδει νέα πνοή στον αστικό ιστό, ενισχύοντας τον διάλογο μεταξύ τέχνης και δημόσιου χώρου.

Χρύσανθος Πανάς, Μαρία Εμπειρίκου, Νικόλαος Σταμπολίδης

Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Ευγενία Χανδρή, Χρύσανθος Πανάς, Thais Hourbette

Χρύνσαθος Πανάς, Γιάννης Βογανάτσης, Ασπασία Λεβέντη, Τάκης Μαυρωτάς

Αλέξανδρος Σαμαράς, Μαίρη Φίξ, Κάρολος Φιξ

Χρύσανθος Πανάς, Λάκης Λαζόπουλος

Κιμώνα Βενιέρη – Βασιλάκη (εγγονή του Takis), Λυδία Βενιέρη
Το εντυπωσιακό γλυπτό με τίτλο «Αιολικό», το οποίο έχει τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, προσδίδει νέα πνοή στον αστικό ιστό, ενισχύοντας τον διάλογο μεταξύ τέχνης και δημόσιου χώρου. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα τρία «Σινιάλα» του καλλιτέχνη, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο Foyer του Θέατρο Παλλάς, δημιουργώντας έναν πολιτιστικό περίπατο για τον επισκέπτη.

Λεμονία, Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Πολύδωρος Βογιατζής

Έλλη Παπαδιαμάντη, Εύη Καλογεροπούλου

Χρύσανθος Πανάς – Όλγα Μηλιαρέση Φωκά – Odette Kouzou – Antonakis
Η ιδέα, που ανήκει στον Χρύσανθο Πανά, γεννήθηκε πριν από πέντε χρόνια και σήμερα αποτελεί μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis και την ομάδα του ΔήμουΑθηναίων.
Η εκδήλωση στο Athénée συγκέντρωσε προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας, όπως τον Σταύρο Ξαρχάκο, την διευθύντρια της γκαλερί White Cube, Thaïs Hourbette, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της σύγχρονης τέχνης στον δημόσιο χώρο της πόλης.
