Πέθανε ο αρχιεκτελεστής του Πάμπλο Εσκομπάρ

Πέθανε ο αρχιεκτελεστής του Πάμπλο Εσκομπάρ, Τζον Χάιρο Βελάσκες, ο οποίος είχε το ψευδώνυμο «Ποπάι», σε ηλικία 58 ετών, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο Βελάσκες νοσούσε από καρκίνο στον οισοφάγο, ο οποίος στη συνέχεια έκανε μετάσταση στο στομάχι. Η κατάσταση της υγείας του «Ποπάι» επιδεινώθηκε από τις 31 Δεκεμβρίου. Από τότε νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Η ιστορία του «πρωτοπαλίκαρου» του βαρόνου ναρκωτικών θυμίζει κινηματογραφική ταινία. Εντύπωση προκαλεί το μεγάλο ποινικό μητρώο του αφού ο Βελάσκες λειτουργούσε υπό τις εντολές του Εσκομπάρ για το καρτέλ Μεδεγίν. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για εκατοντάδες δολοφονίες. Ο Βελάσκες ήταν, ακόμη, ο συγγραφέας του βιβλίου «Surviving Pablo Escobar: ‘Popeye’ The Hitman 23 Years and 3 Months in Prison» που κυκλοφόρησε το 2005.

Διατηρούσε το δικό του κανάλι στο Youtube με περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές και δική του ιστοσελίδα, στην οποία περιέγραφε τον εαυτό του ως ένα «ένα άλλο άτομο» που έμαθε έπειτα από τα όσα έζησε.

Πηγή:mononews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours