Νόστιμες διευθύνσεις για μεγάλες παρέες στο Κέντρο

Οι χώροι είναι άνετοι, τα τραπέζια «τα ενώνουμε;», οι τιμές καλές, το φαγητό ωραιότατο. Πέντε νόστιμες και παρεΐστικες διευθύνσεις, στο κέντρο της πόλης.

Η παρέα είναι μεγάλη, η όρεξη το ίδιο. Η κράτηση απαραίτητη, η βραδιά (ή το μεσημέρι) εγγυημένα σηκώνει καλό φαγητό.

Για πού το βάζουμε; Πέντε διευθύνσεις στο κέντρο της πόλης μας υποδέχονται σε άνετους χώρους με καλό φαγητό και – κατά περίπτωση – ζωντανή μουσική.

Αμπιμπάγιο
Ηρακλειδών 3, Θησείο, τηλ:  21 0342 6794

Ένα παρεΐστικο στέκι στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών, κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια στα ευρύχωρα τραπεζάκια του έξω αλλά και μέσα μεζεδάκια γης και θάλασσας σε νόστιμες και δημιουργικές παραλλαγές. Δοκιμάστε ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά και ξερό κρεμμύδι, μελιτζανοσαλάτα, ψητό χταποδάκι ξυδάτο, σαλάτα με πλιγούρι και μαύρα φασόλια, και φρέσκα καλαμαράκια τηγανιτά. Η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη, η ποιότητα του φαγητού διόλου «τουριστική» και οι τιμές δεδομένης της περιοχής καλές. Συνοδεία χύμα ή εμφιαλωμένου τσίπουρου, ο λογαριασμός έρχεται στα 15€ ανά άτομο.

Ergon
Μητροπόλεως 23, τηλ: 2100109090

Το δημοφιλές μοντέρνο μεζεδοπωλείο/deli στο πρώτο ξενοδοχείο για foodies στην Αθήνα, σερβίρει στα μεγάλα τραπέζια του στο στιλάτο και ψηλοτάβανο εσωτερικό του μοντέρνα ελληνικά μεζεδάκια. Γλυκοπικάντικες πιπεριές γεμιστές με τυρί, πάπρικα με πιπεριές και Φέτα Μυτιλήνης, διάφορα αλίπαστα όπως καπνιστές σαρδέλες και πολίτικη λακέρδα, χούμους από ρεβίθια Λάρισας και γύρο καπνιστής σαρδέλας σε ροδίτικη λαδόπιτα είναι μερικά μόνο από τα ιδιαίτερα πιάτα του μενού. Το οποίο σημειώστε πως περιλαμβάνει και αρκετές επιλογές σε κρέας από το κρεοπωλείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά περίπου τα 25€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί ή μπύρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες.

Κληματαριά
Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629

Κρατάει χρόνια αυτή η ταβέρνα και διατηρεί ατόφια την αξία της τόσο για τις γεύσεις, όσο και για τη ζωντανή μουσική που έχει σε καθημερινή βάση. Μαγειρευτά ημέρας, ψητά στη σχάρα και πίτες συμπληρώνουν την νόστιμη εμπειρία στο εκτενές μενού, με το χουνκιάρ μπεγεντί ήτοι μοσχαράκι κοκκινιστό σε πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, τα ντολμαδάκια, το αρνάκι στη γάστρα και τη ντοματόπιτα να συγκαταλέγονται στα best of του ούτως η άλλως εκλεκτού και προσεγμένου μενού. Η ορχήστρα είναι πάντα ξεσηκωτική, το πάρκινγκ ζόρικο τα μεσημέρια και οι τιμές καλές: ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα με καλό κρασί, στα 15-20€/ άτομο.

Άμα λάχει
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ: 21 0384 5978

Παρεΐστικο και ζεστό, το αγαπημένο μεζεδοπωλείο των Εξαρχείων συνεχίζει ακάθεκτο να βγάζει συνταγές που παντρεύουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο είτε στον μεγάλο κήπο του είτε στο cosy εσωτερικό του. Ρεβιθάδα με παστό χοιρινό και χόρτα, πολίτικα κεφτεδάκια με κανέλα, γαρύφαλλο και πλιγούρι, κεμπαπάκια αρνίσια με πίτα και σος γιαουρτιού, κοντοσούβλι κοτόπουλο με πιπεριές και κρεμμυδάκι, σιγομαγειρεμένα παϊδάκια με καπνιστή πάπρικα και σάλτσα μπάρμπεκιου, και κάποια θαλασσινά όπως η λακέρδα με μαγιονέζα και το χταποδάκι ξιδάτο με πουρέ από αρακά εκφράζουν απόλυτα τον γευστικό του προσανατολισμό. Ο λογαριασμός στα 18-20€ κατ’ άτομο με κρασί.

Ροζαλία
Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια, τηλ: 21 0330 2933

Σε έναν όμορφο πεζόδρομο που σε κάνει να αισθάνεσαι πως είσαι σε κήπο, η Ροζαλία αποτελεί στέκι εδώ και χρόνια για παρέες που εκτιμούν το καλό φαγητό. Τα ξύλινα τραπέζια, το φιλικό σέρβις και η αίσθηση «γειτονιάς» συντελούν στη δημιουργία του νοσταλγικού κλίματος. Δοκιμάστε μανιτάρια με σκόρδο και μαϊντανό, κολοκυθάκι τηγανιτό κομμένο στο χέρι, αρνάκι στη γάστρα με πλιγούρι, μπιφτέκι γεμιστό με φέτα και πιπεριά Φλωρίνης, πατατοσαλάτα, τυροκροκέτες με γραβιέρα, μπιφτέκια μοσχαρίσια, χειροποίητο τζατζίκι ποικιλίες για την παρέα με διαφορετικά είδη κρεατικών και εξαιρετική σταβλίσια μπριζόλα ψημένη άψογα. Κάθε μέρα μαγειρευτά συμπληρώνουν τον κατάλογο, ενώ συχνά φέρνουν και φρέσκο ψάρι. Ο λογαριασμός με κρασί στα 15€ κατ’ άτομο.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours