Τα’ χασαν οι αστυνομικοί: Πέθανε, μπήκαν στο σπίτι να τον πάρουν και μόλις είδαν τι έκρυβε μέσα τρελάθηκαν

Εξαφανίστηκε και πήγαν να δουν τι συμβαίνει – Τον βρήκαν νεκρό και το σπίτι γεμάτο αρχαιότητες

Ο αιφνίδιος θάνατος ενός Γερμανού καλλιτέχνη στη Νάξο έφερε στο «φως» δεκάδες αρχαία αντικείμενα που βρίσκονταν σπίτι του χωρίς να γνωρίζει κανείς πώς βρέθηκαν εκεί αλλά και γιατί τα είχε στην κατοχή του.

Όπως αναφέρει το naxostimes.gr, πρόκειται για τον Klaus Pfeiffer, έναν Γερμανό καλλιτέχνη που πέθανε αιφνίδια σε ηλικία 84 ετών στο σπίτι του στη Νάξο το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μετά τις έρευνες για τον θάνατό του, βρέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα στο σπίτι του, στο Κάστρο της Χώρας.

Ειδικότερα, οι γείτονές του τον έψαχναν, επειδή εκείνος δεν απαντούσε ούτε στο τηλέφωνο αλλά ούτε και στο κουδούνι του σπιτιού του. Κάλεσαν την αστυνομία και μετά από εισαγγελική εντολή, άνοιξαν το σπίτι του και βρήκαν τη σορό του.

Μετά από εξέταση ιατροδικαστή, διαπιστώθηκε πράγματι ότι είχε αιφνίδιο θάνατο. Όμως, μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μέσα στο σπίτι του εντοπίστηκαν διάσπαρτα αντικείμενα που έμοιαζαν με αρχαιότητες.

Άμεσα κλήθηκε αρμόδιος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ο οποίος διαπίστωσε ότι όντως υπήρχαν αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις περί αρχαιοτήτων. Τα 48 συνολικά αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι, καθώς επίσης και τα 215 αρχαία νομίσματα, καταγράφηκαν και κατασχέθηκαν για περαιτέρω αξιολόγηση.

Μάλιστα μέχρι να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία το σπίτι φυλάσσονταν από τις αστυνομικές αρχές και στη συνέχεια, μετά την απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από αυτό, σφραγίστηκε, μιας και διαπιστώθηκε ότι περιέχει πολύτιμα αντικείμενα καθώς και τα έργα (κυρίως γλυπτά) του Klaus Pfeiffer, μέχρι να ανοιχτεί η διαθήκη του τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής πάντως αδιευκρίνιστο παραμένει το πώς βρέθηκαν στην οικεία του Γερμανού καλλιτέχνη τα 48 αρχαία αντικείμενα.

Την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου.

Φωτογραφίες από τα αντικείμενα που βρέθηκαν

Πηγή:enimerotiko.gr