Νιλ Ίνες: Πέθανε ο σταρ των Monty Pythons

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών, την Κυριακή, ο Νιλ Ίνες, ο Βρετανός μουσικός και μέλος των Monty Pythons, σύμφωνα με ανακοίνωση του ατζέντη του, χωρίς ωστόσο να ανακοινώθηκε και η αιτία του θανάτου του.

Ο ατζέντης του ανέφερε ότι ο θάνατος ήταν αιφνίδιος και ο Ίνες δε ήταν άρρωστος. Η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατό του, στην οποία λέει: «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Νιλ Τζέιμς Ίνες.

Χάσαμε μια ευγενική και πανέμορφη ψυχή, της οποίας η μουσική και τα τραγούδια άγγιξαν τις καρδιές όλων μας. Πέθανε από φυσικά αίτια, αιφνίδια και χωρίς να υποφέρει. Η σύζυγός του, Ιβόν, οι τρεις γιοι του και τα εγγόνια του είμαστε όλοι ευγνώμονες για τη ζωή, τη μουσική και τη χαρά που μας έδωσε».

Αποτέλεσμα εικόνας για Νιλ Ίνες

Ο μουσικός και κωμικός έγραψε αρκετά τραγούδια για τους Monty Pythons και πρωταγωνίστησε στην ταινία «Life of Brian» του 1979.

Άρχισε να παίζει μουσική, στη δεκαετία του ‘60 με το συγκρότημα The Rutles. Το γκρουπ κατακρίθηκε πολύ επειδή έφτιαχνε, μεταξύ άλλων, παρωδίες τραγουδιών των Beatles και ο Ίνες βρέθηκε στα δικαστήρια, κατηγορούμενος από τους ιδιοκτήτες των δικαιωμάτων του συγκροτήματος. Ο ίδιος ορκίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν άκουγε τα τραγούδια των Beatles, άρα δεν τα ήξερε καν…

Στη δεκαετία του ’70 συνεργάστηκε με τους Monty Pythons και συμμετείχε σε σκετσάκια στο τηλεοπτικό τους σόου.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours