Αυτό γνωστοποίησε ο ιδιοκτήτης της Χ Έλον Μασκ με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στην ίδια πλατφόρμα.
«Η μία θα είναι χαμηλότερου κόστους με όλες τις λειτουργίες, αλλά χωρίς μείωση των διαφημίσεων, και η άλλη είναι πιο ακριβή, αλλά δεν έχει διαφημίσεις», δήλωσε ο Μασκ.
Η αντιπαράθεση με την ΕΕ
Σημειώνεται ότι Business Insider ανέφερε ότι ο Μασκ σκέφτεται να κόψει τελείως την πρόσβαση στο Χ/Twitter χρηστών από την Ευρώπη, κάνοντας ουσιαστικά την πλατφόρμα μη προσβάσιμη στην ήπειρο. Ο ιστότοπος Gript από την Ιρλανδία ανέφερε ότι ο ίδιος ο Μασκ αρνήθηκε πως εξετάζει να μην είναι προσβάσιμη η πλατφόρμα μέσω κοινωνικής δικτύωσης X/Twitter στην Ευρώπη. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν απαίτησε την περασμένη εβδομάδα από τον ίδιο και την εταιρεία του να αφαιρέσει συγκεκριμένο περιεχόμενο από την πλατφόρμα που αφορούσε παραπληροφόρηση για τον πόλεμο Ισραήλ και Χαμάς.
Σύμφωνα με το Insider, τις τελευταίες εβδομάδες ο Έλον Μασκ έχει εξετάσει ότι το Twitter θα μπορούσε να σταματήσει να είναι προσβάσιμο στην Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συμμόρφωση σε νέο κανονισμό που θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρεται, ο Μασκ εμφανίζεται «ολοένα και πιο απογοητευμένος για το ότι πρέπει να συμμορφωθεί με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες», σύμφωνα με πηγές του Insider. Ο νόμος είναι γνωστός ως Digital Services Act ή DSA.Unmute
«Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla, ο οποίος απέκτησε το Twitter, που τώρα ονομάζεται X (…) έχει συζητήσει να καταργηθεί (έτσι) απλά η προσβασιμότητα της εφαρμογής στην ήπειρο ή ο αποκλεισμός των χρηστών από την Ευρωπαϊκή Ένωση από την πρόσβαση σε αυτήν», είπε η πηγή.
Στα βήματα της Meta;
Μια τέτοια κίνηση θα ήταν παρόμοια με την απόφαση της Meta να αποκλείσει τους χρήστες από την Ευρώπη από το να έχουν πρόσβαση στη νέα της εφαρμογή Threads, η οποία λειτουργεί ανταγωνιστικά με το X/Twitter. Η Meta το έκανε για τους ίδιους λόγους που σχετίζονται με την DSA.
Η νομοθεσία DSA τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο και απαιτεί από μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η X να διαθέτουν «αποτελεσματικά και διαφανή» όπως αποκαλούνται συστήματα για τον έλεγχο και την αφαίρεση ψευδών, παραπλανητικών και επιβλαβών πληροφοριών.
Πηγή: OT.gr