Η ευκαιρία να γευτούμε ένα κλασσικό Ιταλικό πιάτο με κρέας, σιγομαγειρεμένο και με μία αρωματική σάλτσα ντομάτας που θα μας απογειώσει. Οι σπουδαστές Μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου Παστέρ και ο Executive Chef Παπαδάκης Σάκης θα μας ταξιδέψουν πάλι αλλά αυτή την φορά σε Ιταλικά μονοπάτια.
Υλικά για την σάλτσα ντομάτας
3 ντομάτες
½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μα’ι’ντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
3 κ.σ ελαιόλαδο
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση σάλτσας
Σωτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο το σκόρδο ολόκληρο και τις ντομάτες, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα αρωματικά και αφαιρούμε το σκόρδο.
Υλικά για το όσο μπούκο
2 τεμ κότσι από μοσχαράκι γάλακτος
1 λίτρο ζωμός κότας
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο σκόνη
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι λευκό κομμένο σε φέτες
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Σωτάρουμε σε χαμηλή κατσαρόλα και ελαιόλαδο το κότσι, προσθέτουμε τα καρότα και το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Όταν ροδοκοκκινίσει προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκόολ. Τέλος, ρίχνουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ψήνουμε για 2 ώρες με κλειστό καπάκι. Σερβίρουμε με ταλιατέλες και την αρωματική σάλτσα ντομάτας.
+ There are no comments
Add yours