«Με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα το γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό της χώρας μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Βαχντετίν, στην Κωνσταντινούπολη.

Προτού καθίσουν στο τραπέζι, ο Τούρκος πρόεδρος υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό και στην συνέχεια του έδειξε τη θέα προς το Βόσπορο. 

«Με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Τούρκο πρόεδρο να απαντά: «θα τα συζητήσουμε όλα», προσθέτοντας πως είναι αρκετά ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα, αλλά «υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες».

Τέλος, αφού κάθισαν στο τραπέζι και πριν απομακρυνθούν οι κάμερες είχαν ένα διάλογο για το τι θα πιουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει πως το νερό είναι μια χαρά, αλλά πως θα έπινε ευχαρίστως και τσάι, αν αυτό έκανε και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, και οι δύο ηγέτες επέλεξαν να πάνε στο γεύμα χωρίς γραβάτα, γεγονός που σχολιάστηκε μεταξύ τους, σε χαλαρή διάθεση. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε: «η χαλαρή ενδυμασία αρκετές φορές προσφέρεται για πιο σοβαρές συζητήσεις».

Στις 16:15 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Διαβάστε ακόμη: Όταν Έλληνας Πρωθυπουργός καθήμενος στο γεύμα του Ερντογάν απεμπολεί το όνομα της Πόλης, τι να αναμένουμε για την συνέχεια;

Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Λίγο μετά τις 11:00 ο πρωθυπουργός έφτασε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να παραστεί στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στο πλευρό του Πατριάρχη.

Πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Παρακολουθούμε το δράμα του ουκρανικού λαού και θαυμάζουμε την σθεναρή αντίστασή του στον εισβολέα. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η βία και ο πόλεμος δημιουργούν περιπλοκότερα προβλήματα. Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και δεσμεύει όλα τα μέλη του οργανισμού να ρυθμίζουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα», είπε.

Πηγή:newsbreak.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours