Το HARLEQUIN είναι ένα κανάλι στο YouTube, που δεν θα μπορούσε να έχει άλλη θεματολογία, παρά το Θέατρο! Συγκεκριμένα την Ιστορία Θεάτρου από τις πρώτες θεατρικές παραστάσεις μέχρι το σήμερα!⁣⁣ 

Είμαι ο Βασίλης. Είμαι ηθοποιός αλλά εδώ είμαι ο ξεναγός σου στην υπέροχη ιστορία του θεάτρου! Από τις πρώτες θεατρικές πράξεις, μέχρι σήμερα θα περπατήσουμε βήμα-βήμα όλη την εξέλιξη, θα παρακολουθήσουμε ιστορίες, θα μάθουμε κουτσομπολιά, θα απαντήσουμε σε ερωτήματα, αλλά θα δημιουργήσουμε και νεα, θα αναρωτηθούμε και θα έχουμε μια αφορμή για ακόμα περισσότερη έρευνα σε αυτήν την υπέροχη τέχνη που λέγεται Θέατρο! Ένα ταξίδι σε όλο το κόσμο με αφετηρία το θέατρο στην Αρχαία Ελλάδα περνά από την Αρχαία Ρώμη, τον Μεσαίωνα στην Ευρώπη, τη σπουδαία Commedia Dell Arte, το Ελισαβετινό Θέατρο του Σαιξπηρ, την ουμανιστική Ισπανία, την αναγεννησιακή Γαλλία, την Αγγλία της παλινόρθωσης, την Αναγεννησιακή Γερμανία, την σπουδαία Ρωσία του 19ου αιώνα, τα παραδοσιακά θέατρα Θέατρα της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας και σε πολλούς ακόμα μαγικούς προορισμούς που έχουν όλοι κάτι να μας πουν για το θέατρο! Μέσα από 10λεπτα βιντεάκια, γρήγορο μοντάζ και το απαραίτητο χιούμορ παίρνουμε μια μικρή αλλά συμπυκνωμένη γεύση της εξελιξης του θεάτρου μέσα στο χρόνο.

Αν είσαι λάτρης, ή απλά το συμπαθείς! Αν έχεις δει πάνω από 100 παραστάσεις στη ζωή σου ή κάτω από 100! Αν είσαι περίεργος και ιστοριοδίφης ή έχεις απλά ελεύθερο χρόνο! Κάνε εγγραφή και καλώς ήρθες! Για να μην χάσεις κανένα καινούργιο βίντεο, πάτησε και το καμπανάκι. Κάθε Παρασκευή θα φέρνουμε την θεατρική ιστορία πιο κοντά στο σήμερα! Έτσι για να πηγαίνει καλά το Σαββατοκύριακο! 

Τέλος, αν θέλεις να γίνεις ένα πραγματικός Θεατρικος Παραγωγος μπορείς να υποστηρίξεις το κανάλι στα link που θα βρεις στις πληροφορίες αλλά και κάτω από κάθε βιντεο! 

Το τρίτο κουδούνι μόλις χτύπησε. Κάθισε αναπαυτικά, δυνάμωσε την ένσταση. Καλη θέαση! 

—DISCLAIMER—

Τα βίντεο είναι η συλλογή γνώσεων και πληροφοριών από βιβλία, προσωπική έρευνα, μελέτη και γενικές Θεατρικές γνώσεις. Διατυπωμένα με τον δικό μου τρόπο. 

Είμαι ηθοποιός αλλά ΟΧΙ θεατρολόγος. 

Να κάνετε πάντα και τη δική σας έρευνα.

Βασίλης Φακανάς

Ηθοποιός

https://www.youtube.com/channel/UCPnFfBDCl43m6qKR6CpL8Aw/featured

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours