Το κατσαρολάκι που χρησιμοποιείτε είναι πολύ μικρό Ο λόγος που αυτό είναι λάθος είναι πως όταν ρίχνετε τα ζυμαρικά σας σε ένα μικρό κατσαρολάκι πέφτει αμέσως η θερμοκρασία που έχει αναπτυχθεί στην κατσαρόλα. Όσο το νερό αρχίζει και πάλι να βράζει (πράγμα που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο), τα ζυμαρικά γίνονται μαλακά και αρχίζουν να κολλάνε μεταξύ τους.
Δεν αλατίζετε το νερό που βράζει Οι σεφ λένε πως το νερό στο οποίο θα βράσετε τα ζυμαρικά σας πρέπει να είναι όσο αλατισμένη είναι και η θάλασσα. Μπορεί να ακούγεται λίγο ακραίο αυτό αλλά το νερό των ζυμαρικών χρειάζεται παραπάνω αλάτι από ένα κουταλάκι του γλυκού. Τα ζυμαρικά δεν απορροφούν όλο το αλάτι που ρίχνετε στο νερό. Ο λόγος που το ρίχνετε είναι για να μην κολλάνε μεταξύ τους όσο μαγειρεύονται.
Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο νερό πολύ νωρίς Όταν πεινάτε σας δίνει την αίσθηση το νερό πως κάνει εκατό ώρες να βράσει. Δεν είναι, όμως, αυτή δικαιολογία για να πετάτε τα μακαρόνια σας στο νερό όποτε θέλετε. Όταν αυτά πέφτουν μέσα σε νερό που δεν είναι αρκετά ζεστό, γίνονται κολλώδη και άνοστα.
Δεν ανακατεύετε τα μακαρόνια σας Το ανακάτεμα είναι πολύ σημαντική υπόθεση και πρέπει να γίνεται συχνά. Κάντε το πρώτο με το που θα ρίξετε τα μακαρόνια στο νερό και περιστασιακά όσο βράζονται. Αυτό θα τα εμποδίσει να κολλήσουν μεταξύ τους.
Ρίχνετε κρύο νερό μετά το μαγείρεμα Ένα από τα λάθη που κάνει κάθε νοικοκυρά που βιάζεται είναι να ρίχνει κρύο νερό στα μακαρόνια μετά το βράσιμο. Αυτό που κάνετε ρίχνοντάς τους νερό είναι πως ξεπλένετε το άμυλο από αυτά και δεν βοηθάτε την σάλτσα να κολλήσει πάνω τους. Επίσης διώχνετε κάποια από τα υπέροχα αρώματα των ζυμαρικών σας.
Πηγή: spirossoulis.com
+ There are no comments
Add yours