Μαγειρέψτε ζυμαρικά σε μόλις 2 λεπτά – Πώς θα μειώσετε τον χρόνο με ένα απλό κόλπο

Μια νόστιμη μακαρονάδα είναι ένα από τα πιο γρήγορα γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε στην καθημερινότητα. Για παράδειγμα, με λίγες πένες και μια εύκολη σάλτσα θα έχετε ένα νόστιμο γεύμα, μέσα σε 15 μόλις λεπτά. Μπορεί τα ζυμαρικά να είναι γενικά μια γρήγορα συνταγή, όμως υπάρχει ένα απλό κόλπο, με το οποίο μπορείτε να μειώσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο μαγειρέματος.

Η κίνηση «κλειδί» για να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος, είναι να μουλιάσετε τα ζυμαρικά σε νερό πριν τα βράσετε. Έτσι τα ζυμαρικά απορροφούν νερό και μαλακώνουν, μειώνοντας κατ’ επέκταση τον χρόνο που απαιτείται για να γίνουν al dente. Παράλληλα, το μούλιασμα των ζυμαρικών συμβάλλει και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Τι να κάνετε για να μαγειρέψετε πιο γρήγορα τα ζυμαρικά

Για να μουλιάσετε τα ζυμαρικά, απλώς ρίξτε τα σε ένα μπολ με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και αφήστε τα για 30 λεπτά έως 2 ώρες. Ο χρόνος που απαιτείται για το μούλιασμα θα εξαρτηθεί από το πάχος των ζυμαρικών. Τα λεπτά ζυμαρικά, όπως τα σπαγγέτι, χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να μουλιάσουν σε σχέση τα πιο παχιά ζυμαρικά, όπως τα μακαρόνια.

Όταν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα καλά και στη συνέχεια μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Θα χρειαστεί να μαγειρέψετε τα μουλιασμένα ζυμαρικά μόνο για 1-2 λεπτά, αντί για 7-10 λεπτά που απαιτούνται για τα μη μουλιασμένα ζυμαρικά. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και προσθέστε τη σάλτσα που επιθυμείτε.

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές

  • Μην μουλιάζετε τα ζυμαρικά για περισσότερο από 2 ώρες, καθώς θα αρχίσουν να χάνουν τη γεύση τους.
  • Μην μουλιάζετε ζυμαρικά που έχουν ήδη μαγειρευτεί.
  • Μην μουλιάζετε ζυμαρικά που είναι προ-μαγειρεμένα.

Το μουλιάσμα των ζυμαρικών είναι μια ασφαλής τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλους τους τύπους ζυμαρικών. Απλώς φροντίστε να ξεπλύνετε τα ζυμαρικά καλά πριν τα μαγειρέψετε για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια αλατιού από το νερό που τα μουλιάζετε.

enikos.gr

About Post Author