Κάνουμε τα σπαγγέτι φωλιές και τα σερβίρουμε σκέτα ως σνακ ή με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Υλικά

    • 200γρ. σπαγγέτι βρασμένο, στραγγισμένο
    • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο ή καπνιστή πανσέτα
    • 3 αβγά μεγάλα ή 4 μικρότερα
    • 150ml γάλα
    • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
    • 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 6-7 ντομάτες λιαστές, σε λωρίδες
  • φλούδες γραβιέρας
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο ξίδι ή σιρόπι βαλσαμικό

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Με ένα πινέλο αλείφετε με ελαιόλαδο τις δώδεκα υποδοχές ενός ταψιού για μάφιν.

Ζεσταίνετε πολύ καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον ή την πανσέτα. Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε καλά.

Με ένα πιρούνι παίρνετε πιρουνιές από το σπαγγέτι στρίβοντάς το γύρω του έτσι ώστε να δημιουργήσετε φωλιές τις οποίες τοποθετείτε μία μία στις δώδεκα υποδοχές για μάφιν.

Ρίχνετε το τριμμένο τυρί και το αλεύρι σε ένα μπολ. Σπάζετε και τα αβγά στο μπολ και τα ανακατεύετε με αβγοδάρτη. Προσθέτετε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα, το οποίο μοιράζετε στις υποδοχές του ταψιού, φτάνοντας λίγο πριν το χείλος.

Ψήνετε τις ομελέτες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Τις ξεφουρνίζετε και ετοιμάζετε τη σαλάτα.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη ρόκα με τη λιαστή ντομάτα. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ξίδι, ανακατεύετε και μοιράζετε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα. Βάζετε από τρεις φωλιές ομελέτας με σπαγγέτι σε κάθε πιάτο και σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας μερικές φλούδες γραβιέρας που κόβετε με peeler.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

olivemagazine.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours